Τριτοκοσμισμός και γελοιότητα

Η απαξίωση των θεσμών, η περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών και η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών είναι καθημερινές πρακτικές του συστήματος Μητσοτάκη, το οποίο επιδιώκει μόνο την παραμονή στην εξουσία, ανεξαρτήτως κόστους για τον λαό και την πατρίδα.

Στην κακόγουστη φιέστα της… υποδοχής του ημιφορτηγού, που κουβαλούσε δυο χαρτόκουτες με εμβόλια, διετάχθησαν να συμμετάσχουν δύο ταξίαρχοι – ένας του Στρατού Ξηράς κι ένας της ΕΛ.ΑΣ.! Επιπλέον, το ημιφορτηγό με τις χαρτόκουτες των εμβολίων συνόδευαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας στην όλη εικόνα την απαραίτητη πινελιά του τραγέλαφου που χαρακτηρίζει τις φιλοκυβερνητικές σκηνοθεσίες που σκαρφίζονται μηχανισμοί εξουσίας σε λατινοαμερικάνικες μπανανίες.

Φυσικά, αν πίστευε κάποιος τους διθυράμβους των ΜΜΕ που είναι πάντα πρόθυμα, με το αζημίωτο, να εξυμνήσουν τις αρετές του νεοφανούς «Μωυσέως» (προσωνύμιο που επινόησε η γλοιώδης κυβερνητική προπαγάνδα), θα νόμιζε ότι επρόκειτο για άκρως επικίνδυνη αποστολή μεταφοράς σχάσιμου υλικού για την κατασκευή ελληνικών πυρηνικών όπλων. Κι όμως, όλο το σόου στήθηκε για δυο κούτες με περίπου 9.000 εμβόλια… Στην αρχή οι αυτοεπαινούμενοι κυβερνητικοί μιλούσαν για… εκατομμύρια εμβόλια, μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε για 300.000 και ο τελικός αριθμός της παραλαβής για τον Δεκέμβριο κατέβηκε στα 9.000 εμβόλια.

Στο μόνο που οι προβλέψεις -για το έργο του συστήματος Μητσοτάκη- απεδείχθησαν κατώτερες της πραγματικότητας ήταν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καταπάτηση του πνεύματος και του γράμματος του ελληνικού Συντάγματος. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα είναι μία από τις χειρότερες χώρες του κόσμου για να ζει κάποιος την περίοδο της πανδημίας. Ο λόγος της… διάκρισής μας είναι ότι έχουμε το αυστηρότερο στον κόσμο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων στις 53 χώρες που συγκρίθηκαν, αλλά και πολύ υψηλό ποσοστό θνησιμότητας!

Επίσης, δεν είναι τυχαίο που, σύμφωνα με το ινστιτούτο V-Dem του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης (μαζί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία) στον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών την περίοδο της πανδημίας και μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με την Τουρκία του Ερντογάν. Ο τριτοκοσμισμός, η ανελευθερία και η γελοιότητα πηγαίνουν πάντοτε… πακέτο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα