VIP εμβολιαζόμενοι και «κοινοί θνητοί»

Ο θεσμός της κληρονομούμενης πρωθυπουργίας δεν θα μπορούσε να είναι συνυφασμένος με οτιδήποτε άλλο παρά με τον τριτοκοσμισμό, τη μεροληπτική εφαρμογή του νόμου και την αναγνώριση δικαιωμάτων στους πολίτες με βάση την εθνικότητα, τις κομματικές επιλογές και την πρόσδεση στα συμφέροντα της επικρατούσας φατρίας.

Στην Ελλάδα, όπου κυριαρχεί το σύστημα Μητσοτάκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, υπάρχουν όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τις μπανανίες από τις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες.

Οι διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων είναι ορατές και κραυγαλέες, η μεροληπτική εφαρμογή του νόμου αποτελεί καθημερινότητα ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας, και οι πολίτες που διασυνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το κυβερνών… σόι χαίρουν επιπλέον δικαιωμάτων – ακόμα και εμβόλια κατά προτεραιότητα δικαιούνται. Μπορεί να ηχεί σαν κακόγουστο αστείο, αλλά αποτελεί πραγματικότητα. Ακόμα και στον εμβολιασμό υπάρχουν οι προνομιούχοι και οι κοινοί θνητοί.

Ο επιδεικτικός εμβολιασμός κομματανθρώπων, πέρα από τη φτήνια που εκπέμπει ως θέαμα (ειδικά όταν αντιμετωπίζονται ως… σύμβολα του αγώνα εναντίον του Covid-19 διάφοροι κομπάρσοι του κυβερνητικού μηχανισμού), προσβάλλει και τους πολίτες, που έχουν αληθινή και επείγουσα ανάγκη να εμβολιαστούν, αλλά περιμένουν υπομονετικά στη σειρά τους μέχρι να τελειώσουν οι φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική της νοοτροπίας που έχει η πολιτική εξουσία είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, που είπε: «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215.000 συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους».

Στη Γερμανία, που το σύστημα Μητσοτάκη κάθε τόσο μνημονεύει ως υπόδειγμα κρατικής λειτουργίας, οι πολιτικοί έρχονται πέμπτοι στη σειρά για εμβολιασμό, και στη Γαλλία μέχρι στιγμής δεν έχει εμβολιαστεί ούτε ένας. Στην μπανανία Μητσοτάκη, οι τηλεοπτικές κάμερες της συμμαχίας των πρόθυμων ΜΜΕ σπεύδουν να βιντεοσκοπήσουν τον «ηρωισμό» των εξουσιαστών που πρωτοπορούν στον εμβολιασμό.

Το μέτρο έχει απολεσθεί στην Ελλάδα και το κακό είναι ότι οι ιθύνοντες νομίζουν ότι αυτό είναι… φυσιολογικό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα