Δημοσιογραφία υπέρ του λαού

Η χρονιά κλείνει με ακόμα μία δικαίωση της «δημοκρατίας». Η θέση μας εναντίον της διάκρισης των πολιτών σε «VIP εμβολιαζομένους» και… κοινούς θνητούς αποδείχτηκε περίτρανα σωστή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την παροχή προτεραιότητας στον εμβολιασμό, που είχε δοθεί σε διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες. Η απόφαση του πρωθυπουργού ελήφθη υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής και της διεθνούς χλεύης για την ύπαρξη «VIP εμβολιαζομένων» στη χώρα – ακόμα και το φιλικό προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη γερμανικό περιοδικό «Politico» αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο στο θέμα.

Η «δημοκρατία» είχε σχολιάσει στο κύριο άρθρο της αυτή τη σκανδαλώδη πρακτική με τα ακόλουθα: «Ο θεσμός της κληρονομούμενης πρωθυπουργίας δεν θα μπορούσε να είναι συνυφασμένος με οτιδήποτε άλλο παρά με τον τριτοκοσμισμό, τη μεροληπτική εφαρμογή του νόμου και την αναγνώριση δικαιωμάτων στους πολίτες με βάση την εθνικότητα, τις κομματικές επιλογές και την πρόσδεση στα συμφέροντα της επικρατούσας φατρίας. […] Ο επιδεικτικός εμβολιασμός κομματανθρώπων, πέρα από τη φτήνια που εκπέμπει ως θέαμα (ειδικά όταν αντιμετωπίζονται ως… σύμβολα του αγώνα εναντίον του Covid-19 διάφοροι κομπάρσοι του κυβερνητικού μηχανισμού), προσβάλλει και τους πολίτες που έχουν αληθινή και επείγουσα ανάγκη να εμβολιαστούν, αλλά περιμένουν υπομονετικά στη σειρά τους μέχρι να τελειώσουν οι φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη».

Η εφημερίδα μας πράττει το καθήκον της, αδιαφορώντας για την ευαρέσκεια ή τη δυσαρέσκεια που μπορεί να νιώσουν ισχυροί παράγοντες της πολιτικής και της οικονομίας, εντός και εκτός Ελλάδας, για όσα αποκαλύπτουμε και σχολιάζουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν όσα ΜΜΕ επιθυμούν να υπηρετήσουν την αλήθεια, τον λαό και την πατρίδα.

Σε μια χώρα όπως η δική μας, όπου οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν πολλά από τους υπολειτουργούντες θεσμούς, η παρεμβατική δημοσιογραφία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο. Φυσικά, ο όρος «παρεμβατική δημοσιογραφία» δεν περιλαμβάνει τα «νοικιασμένα πιστόλια» των σκοτεινών συμφερόντων και την αρθρογραφία τύπου «τζουκ μποξ», που δημοσιεύει ό,τι επιθυμούν οι ισχυροί, αρκεί να πέσει το κατάλληλο κέρμα στη σχισμή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα