Ελληνική κυβέρνηση και γερμανικά «θέλω»

Λόγια πολλά, έργα λίγα – κι αυτά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Γερμανίας. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την προμήθεια των εμβολίων για τον Covid-19. Σε έρευνα του περιοδικού «Politico» για το θέμα των εμβολίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών γίνεται μια σημαντική αποκάλυψη για τις επιλογές που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το newsbreak.gr, «το δημοσίευμα χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αρνητικό παράδειγμα όσον αφορά τη συμφωνία με την ευρωπαϊκή πολιτική για τα εμβόλια, αποκαλύπτοντας ότι για έναν ανεξήγητο λόγο η Ελλάδα δεν παρήγγειλε ούτε τα μισά από τα εμβόλια που δικαιούνταν βάσει της συμφωνίας με την Ε.Ε.! Την ίδια στιγμή το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στην ασυδοσία της Γερμανίας, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές ότι κάποιες κυβερνήσεις δεν παρήγγειλαν τα εμβόλια που δικαιούντο για να μπορέσει η Γερμανία να υπερβεί το δικό της όριο. Οπως καταλαβαίνουμε, πρόκειται για ένα βαρύτατο κατηγορώ-έστω και με τη μορφή υπαινιγμού- για την ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή θυσίασε την υγεία των Ελλήνων προς όφελος της Γερμανίας».

Οι κατηγορίες είναι βαριές και, αν αληθεύουν, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Στα αλήθεια είναι αδιανόητο να προσαρμόζονται οι ζωές των Ελλήνων στα «θέλω» των Γερμανών επειδή η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ή αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντά μας.

Η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς όχι μόνο υπονομεύει την υγεία των πολιτών, αλλά και διαλύει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία, αφού αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να μένει επ’ άπειρον η χώρα ολόκληρη σε καθεστώς lockdown κι έτσι να κλείσουν όλες οι εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κι ενώ στην Ελλάδα βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης τέτοιες συμπεριφορές, στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης ζήτησε εμβόλια από το Ισραήλ και, ερωτηθείς αν μπορεί αυτό να έχει την έγκριση της Ε.Ε., απάντησε: «Δεν είναι θέμα της Ε.Ε. Η ουσία είναι τα οποιαδήποτε εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε.».

Άλλες ηγεσίες, άλλες μέθοδοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα