Θα στιγματιστούν όσοι δεν εμβολιαστούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναν… ανεπισήμως υποχρεωτικό εμβολιασμό! Αυτή η ανεπίσημη υποχρέωση εμβολιασμού, σύμφωνα με την πρόταση Μητσοτάκη, θα θεσμοθετηθεί διά της τεθλασμένης. Για λόγους που μόνο εκείνος και οι ομοϊδεάτες του γνωρίζουν, προσπαθεί να πιέσει «πλαγίως» όσο περισσότερους μπορεί να συναινέσουν στον εμβολιασμό τους για τον Covid-19.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., με την οποία προτείνει να υπάρξει ένα «πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού». Από τη μία ο κ. Μητσοτάκης γράφει «δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος» κι από την άλλη διευκρινίζει ότι «τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν».

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μιας χώρας που είναι το λίκνο της δημοκρατίας, επιδιώκει να δημιουργηθούν πολίτες δύο ταχυτήτων: αυτοί που θα είναι εμβολιασμένοι και θα μπορούν να ταξιδεύουν και να κινούνται ελεύθεροι, και οι στιγματισμένοι, οι μη εμβολιασμένοι, στους οποίους επισήμως δεν θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις, αλλά στην ουσία δεν θα τους είναι… επιτρεπτό να ταξιδεύουν, να μετακινούνται ελεύθερα.

Ήδη από τις 28 Νοεμβρίου 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα είπε σε συνέντευξή του απείλησε εκείνους που δεν θα εμβολιαστούν με τα ακόλουθα: «Εγώ μπορεί να μην κυνηγάω με το εμβόλιο ανθρώπους που δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν μία ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και μπορεί, όχι εμείς αλλά η ελεύθερη αγορά, η οικονομία, να επιβάλει τέτοιους περιορισμούς που να είναι η ζωή τους λίγο πιο δύσκολη».

Έχοντας ως πολιορκητικό κριό τον κορονοϊό και την «προστασία» από αυτόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται εναντίον των ελευθεριών και των κεκτημένων δικαιωμάτων όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών αλλά και των Ευρωπαίων!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα