Ο πρωθυπουργός τιμωρεί τους Έλληνες

Για κάποιον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει διαρκώς την πρόθεσή του να… τιμωρεί τους Ελληνες, τους οποίους δυσκολεύεται να κατανοήσει, και δεν αντιλαμβάνεται τον τρόπο με τον οποίο ζουν και σκέφτονται. Άλλωστε, ακόμα συζητείται η φράση που ξεστόμισε στις 5 Νοεμβρίου 2020 «γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό τους».

Ο κ. Μητσοτάκης, που εκπλήσσεται με τους… μισθοσυντήρητους, είναι εκείνος που επιβάλλει ήδη πολύ μεγάλο πρόστιμο, ύψους 300 ευρώ, για την παραβίαση των κανονισμών και των περιορισμών κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σκέφτηκε μάλιστα να το αυξήσει ακόμα περισσότερο, να το κάνει 500 ευρώ, σε μια χώρα που έχει… βαρέσει κανόνι, κατά την παρελθούσα δεκαετία ξενιτεύτηκαν περίπου 1.000.000 άνθρωποι για το μεροκάματο και το ποσοστό ανεργίας δεν αποκλείεται να υπερβαίνει (σε αληθινούς και όχι «μαγειρεμένους» αριθμούς) εκείνο της πλήρους απασχόλησης με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργος, που δεν είναι σίγουρο αν έχει υποχρεωθεί να εργαστεί κανονικά στη ζωή του για το μεροκάματο, δεν έχει κανένα πρόβλημα να οδηγήσει έναν γέροντα στη λιμοκτονία, αν τον συλλάβουν οι Αρχές να μην έχει συμπληρώσει σωστά το δελτίο κυκλοφορίας ή να κάθεται μόνος του σε παγκάκι για να ξεσκάσει, δίχως να φοράει μάσκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμωρητική διάθεση που δείχνει να έχει για τους Ελληνες δεν ισχύει για τους αλλοδαπούς. Η εφημερίδα μας είναι το πρώτο και το μόνο ΜΜΕ ευρείας απήχησης που έχει καυτηριάσει την πρακτική της νομοθετικής μεροληψίας εις βάρος των Ελλήνων. Στην αρχή της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία για τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες δεν προβλεπόταν πρόστιμο, αλλά μόνο… συστάσεις από τις κρατικές Αρχές.

Τελικά, υπό τον φόβο της γενικής κατακραυγής, ο πρωθυπουργός έκανε πίσω στην αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ. Θα το διατηρήσει κάποιες ημέρες στα 300 ευρώ και μίλησε για «συμμόρφωση» των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, στη σχετική αγόρευσή του στη Βουλή είπε: «Σε μια κίνηση να στείλουμε μήνυμα ότι θέλουμε συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική και όχι τον φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε το πρόστιμο εκεί που είναι σήμερα για 10 ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει χρίσει εαυτόν «διδάσκαλο» των Ελλήνων, που θα τους υποχρεώσει να «συμμορφωθούν», καλό θα είναι να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί αν έπρεπε να επιβληθεί στον ίδιο πρόστιμο για την ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα και για το γεγονός ότι πόζαρε αμέριμνος και καμαρωτός μαζί με αρκετούς οπαδούς του δίχως να φοράει μάσκα. Εκείνος γιατί δεν δίνει το καλό παράδειγμα και να συμμορφωθεί με τους νόμους, αντί να νουθετεί και να τιμωρεί τους Ελληνες;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα