Ευρωπαϊκή Ένωση της κακιάς ώρας

Η υπόθεση του μαζικού εμβολιασμού -τουλάχιστον για την ώρα- εξελίσσεται σε φιάσκο για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωση . Οι πολυεθνικοί κολοσσοί των φαρμακοβιομηχανιών, ενώ έχουν προπληρωθεί για παράδοση συγκεκριμένου αριθμού εμβολίων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, κάνουν ό,τι τούς καπνίσει.

Αν παρακολουθήσει κάποιος τις εξελίξεις σε αυτό το… σίριαλ, θα διαπιστώσει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες παράγουν όσα εμβόλια θεωρούν ότι τους βολεύει, παραδίδουν τον αριθμό που θέλουν στις χώρες που επιλέγουν και συμπεριφέρονται λες και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν συνέπειες για την αχαρακτήριστη στάση τους.

Υποτίθεται ότι η υγεία των ανθρώπων πρέπει να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των εμβολίων για τον κορονοϊό. Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες νοιάζονταν στ’ αλήθεια για την υγεία των πολιτών, τότε θα μεριμνούσαν ώστε να συμμετέχουν και οι Ρώσοι στον αγώνα εναντίον του Covid-19. Αντιθέτως, αντιμετωπίζουν έναν πιθανό πολύτιμο σύμμαχο, τη Ρωσία, ως τον απόλυτο εχθρό, ως θανάσιμο… κίνδυνο για την ανθρωπότητα και φροντίζουν κάθε τόσο να επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον της χώρας.

Πάντως, έως τώρα οι χώρες της Ε.Ε. μπορεί να μην έχουν προμηθευτεί τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων, αλλά μένουν με τις… εντυπώσεις που καλλιεργεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, που πριν από λίγες ημέρες πανηγύριζε, διότι τα εμβόλια «εφτά διαφορετικών εταιριών θα είναι διαθέσιμα εντός του έτους».

Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς λόγους να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση – ειδικά αυτή την περίοδο, που ξαναμπαίνουμε σ’ ένα σκοτεινό μνημονιακό σπιράλ, όπου οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. απαιτούν πλειστηριασμούς εδώ και τώρα! Δεν μπορούν να αρκεστούν σε όλα όσα έχει δώσει από το υστέρημά του ο Ελληνας πολίτης, αλλά θέλουν να του αφαιρέσουν ό,τι έχει απομείνει από την υπερφορολογημένη ιδιοκτησία του.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση , σε κάθε περίπτωση, δείχνει ότι την ενδιαφέρει κυρίως το «καλώς έχειν» των ισχυρών και όχι της πλειοψηφίας των πολιτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα