Αντιλαϊκοί θύλακες στην κυβέρνηση

Η Κομισιόν είναι ένα συγκεντρωτικό όργανο λήψης αποφάσεων, το οποίο έχει δεχτεί κατ’ επανάληψη τα βέλη της κριτικής και της εφημερίδας μας αλλά και σειράς άλλων ΜΜΕ, που δεν τα βλέπουν όλα ρόδινα στην Ε.Ε. και επιδιώκουν να είναι αντικειμενικά και να ενημερώνουν σωστά το κοινό.

Ωστόσο, ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ορισμένες περιπτώσεις «διαβάζει» πολύ καλύτερα την πραγματικότητα από ορισμένους ιδεοληπτικούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που νομίζουν ότι είναι… σώφρον να εκθέτουν κοινωνικές ομάδες στον κίνδυνο της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Η πραγματικότητα αυτή την περίοδο είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η πανδημία δεν υποχωρεί, οι μαζικοί εμβολιασμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθυστερούν, οι φαρμακοβιομηχανίες αδυνατούν (ίσως και να μην το επιθυμούν, για δικούς τους λόγους) να εκτελέσουν γρήγορα τις παραγγελίες εμβολίων, οι οποίες έχουν προπληρωθεί, και μια σειρά από περιοριστικά μέτρα είναι και επιβεβλημένα και αναπόφευκτα.

Άρα η οικονομία δέχεται ακόμα τα πυρά της πανδημίας και η κανονικότητα στην αγορά θα αργήσει να επανέλθει. Οι περισσότερες εταιρίες καθώς και οι ιδιώτες δεν μπορούν να σταθούν ακόμα μόνα στα πόδια τους. Πολλές επιχειρήσεις είναι κλειστές και ακόμα περισσότερες είναι πληττόμενες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του Covid-19.

Ενώ η Κομισιόν, αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω ως ακριβή, αποφάσισε την παράταση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, υπάρχουν ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ελλάδας, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, που ήθελαν να διακοπούν αυτά τα μέτρα τον επόμενο μήνα ή το συντομότερο δυνατό! Λες και η οικονομία είναι διακόπτης, που μπορεί με μια κίνηση να ανοιγοκλείσει και να επανέλθει αυτόματα στην προτέρα κατάσταση.

Στ’ αλήθεια προκαλεί απορία αν όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι, που αυτολανσάρονται ως «ειδικοί», έχουν κάποια στοιχειώδη γνώση για το πώς λειτουργεί η αγορά και πώς μπορεί να παραχθεί εισόδημα σε μια χώρα. Επίσης, είναι απορίας άξιον με ποια κριτήρια επιλέγονται τέτοιοι «άριστοι» για τη στελέχωση της κρατικής μηχανής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα