Η δικτατορια των 534 ευρω

Η αλαζονεία της εξουσίας έχει πρόσωπο. Είναι αυτό του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος νιώθει τέτοια απόσταση από τις λαϊκές ανάγκες και νομίζει ότι είναι τόσο ισχυρός, ώστε έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται τους πολίτες, και μάλιστα αυτούς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Η δήλωσή του για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει διαλυθεί και τα «λουκέτα» ήδη πέφτουν βροχή, είναι ένα κανονικότατο φτύσιμο του βολεμένου εξουσιαστή στα πρόσωπα των επιχειρηματιών. Είναι στ’ αλήθεια κατάντια για τον τόπο να βγαίνει υπουργός στην τηλεόραση και να λέει: «Οποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στ’ αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του εγώ προσωπικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ».

Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όποιος έχει κατάστημα εστίασης «δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή και ετοιμάζεται το κράτος να του πληρώνει τα πάγια έξοδα», αλλά «θεωρεί ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα». Ο υπουργός ολοκλήρωσε το παραληρηματικό λογύδριό του λέγοντας: «Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει».

Λες και όσοι έχουν επιχειρήσεις εστίασης ή εργάζονται σε αυτές μπορούν να ζήσουν με 534 ευρώ τον μήνα και δεν πληρώνουν έξοδα για να θρέψουν τις οικογένειές τους, για να σπουδάσουν παιδιά, τα ενοίκια για τις κατοικίες τους, οφειλές σε ΔΕΚΟ και στο κράτος κι ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις που επιλέγει να «λησμονεί» ο αλαζών υπουργός.

Ουσιαστικά το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πολίτες διά χειλέων Γεωργιάδη είναι ότι πρέπει να αρκεστούν στα 534 € και να μη μιλάνε, να μην αξιώνουν κάτι καλύτερο και να κάθονται στα σπίτια τους φιμωμένοι και άπραγοι, απόλυτα εξαρτώμενοι από μια αυταρχική εξουσία, χωρίς ελπίδα και χωρίς ελευθερίες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταφέρει το μήνυμα της κυβέρνησης ότι αγόρασε την ελευθερία και το αυτεξούσιο των πολιτών με 534 € το… κεφάλι.

Οι Έλληνες όμως σύντομα θα δείξουν στον κ. Γεωργιάδη και στον προϊστάμενό του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν συμφωνούν με τον εξανδραποδισμό τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα