Χυδαία προσβολή του Κοινοβουλίου

Οι κ. Κικίλιας, Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας, που εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με τη στάση τους προσέβαλαν τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά και την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πήγαν, έβγαλε έκαστος ένα λογύδριο επιμελώς αόριστο και ασαφές, απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών (πολλές εκ των οποίων ήταν εύστοχες και καίριας σημασίας) και αποχώρησαν, δείχνοντας πόσο προσχηματικά αντιμετωπίζουν την υποχρέωσή τους να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για τις αποφάσεις και τις προτάσεις τους.

Αυτοί οι κύριοι αποφασίζουν και διατάσσουν σε μια Ελλάδα που μετρά 5.878 νεκρούς από την πανδημία. Βλέπουν μια χώρα που η οικονομία της καταστρέφεται και υποθηκεύονται το παρόν και το μέλλον του λαού εξαιτίας των lockdowns. Γνωρίζουν ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις ελευθερίες των πολιτών από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία λειτουργεί αυθαίρετα, προφασιζόμενη το «κατεπείγον και τον ιδιάζοντα χαρακτήρα της κατάστασης», και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για όσα πράττει.

Κι όμως, και αυτοί πήγαν στη Βουλή για να πουν τη μονότονη παρλάτα τους, φροντίζοντας να μην απαντήσουν ούτε σε μία από τις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι βουλευτές των κομμάτων – και σε αυτή την άθλια τακτική που ακολούθησαν βοηθήθηκαν από το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η στάση των εκφωνητών των βαρετών μονολόγων δείχνει ότι αντιμετωπίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία σαν ένα άδειο κέλυφος, δίχως περιεχόμενο.

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν, ώστε να μάθει ο λαός και να ενημερωθούν και οι αρμόδιες Αρχές όσον αφορά τους υπευθύνους για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Στα προς διερεύνηση θέματα περιλαμβάνονται τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ, που αποκάλυψε η εφημερίδα μας, η στελέχωση των υπηρεσιών που ασχολούνται με την πανδημία και η καταλληλότητα ορισμένων υπαλλήλων, η επάρκεια της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, η καθυστέρηση της προμήθειας φαρμάκων, η αποφυγή της αγοράς ορισμένων κι ένα σωρό άλλα.

Μόνη ελπίδα του λαού για να λάβει απαντήσεις είναι η Δικαιοσύνη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα