Ένας πρωθυπουργός πάνω από τους νόμους

Ο μόνος τρόπος να διοικεί κάποιος σωστά είναι διά του προσωπικού παραδείγματος. Οταν ασκείς εξουσία, αυτά που λες έχουν μικρότερη αξία από όσα κάνεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίνει καλό παράδειγμα στους Έλληνες. Κάνει διαρκώς τα αντίθετα από εκείνα που απαιτεί από τους πολίτες. Αντιμετωπίζει τη χώρα σαν να είναι ιδιοκτησία του και απέναντι στους πολίτες επιδεικνύει μια αλαζονική αδιαφορία.

Ο πρωθυπουργός και η αυλή του δεν έχουν σταματήσει να μιλούν περί «προσωπικής ευθύνης» και να ζητούν θυσίες από τους Έλληνες, αλλά ο ίδιος δεν θυσιάζει ούτε μία λιακάδα ούτε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς καλοπέραση. Οι περιορισμοί, τα πρόστιμα και οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται στους πολλούς ανίσχυρους δεν αφορούν τον πρωθυπουργό, δεν αγγίζουν την εξουσία.

Όλα τα παραπάνω γράφονται για το τραπέζωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία με τους δεκάδες συνδαιτυμόνες. Πριν από τέσσερις ημέρες σηκώθηκε μεγάλος μιντιακός «κουρνιαχτός» στην Ελλάδα για ένα «κορονοπάρτι» έξι αστυνομικών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι οποίοι έπιναν ποτό χωρίς να φορούν μάσκες. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν έναν ανελέητο επικοινωνιακό «λιθοβολισμό» και μάλιστα εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Θα ερευνηθεί αν διεπράχθησαν αδικήματα που αφορούν τα μέτρα κατά της πανδημίας!

Ωστόσο, για το γεύμα Μητσοτάκη, στο οποίο δεν συμμετείχαν έξι άτομα αλλά δεκάδες, δεν ασχολήθηκε εισαγγελέας, παρότι υπάρχει η παραδοχή από τον διοργανωτή και οπτικά τεκμήρια. Ούτε οι διωκτικές Αρχές ασχολήθηκαν ώστε να επιβάλουν τα πρόστιμα, τα οποία πέφτουν σαν βροχή στους πολίτες και για ψύλλου πήδημα.

Έτσι ακριβώς δίνεται αυτή η αύρα του τριτοκοσμισμού και η αίσθηση ότι ζούμε σε λατινοαμερικάνικη μπανανία. Η εξουσία και οι άνθρωποί της είναι πέρα και πάνω από τον νόμο. Στα «μικρά ψάρια» και οι εισαγγελείς και οι διωκτικές Αρχές εξαντλούν κάθε αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου και όποτε συνθλίβεται κάποιος ανώνυμος, το περιστατικό διαφημίζεται λες και είναι… κοσμοϊστορικό. Για τα «μεγάλα ψάρια», οι νόμοι απλώς… λησμονιούνται. Δεν υπάρχουν.

Αυτή η παρακμιακή κατάσταση δεν τιμά την Ελλάδα

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα