Πλήρης αποτυχία των πειραματισμών

Τα δεδομένα είναι αποκαρδιωτικά για την κυβέρνηση. Οι ΜΕΘ στην Αττική κοντεύουν να γεμίσουν με νοσούντες από κορονοϊό, η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και καθημερινά οι απώλειες γίνονται ολοένα και βαρύτερες, η ψυχολογική κατάσταση των πολιτών είναι άσχημη εξαιτίας των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων και οι αριθμοί των κρουσμάτων αλλά και των απωλειών παραμένουν υψηλοί. Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.269 νέα κρούσματα, 391 διασωληνωμένοι ασθενείς και 36 θάνατοι.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού απέτυχε. Δεν την έσωσαν ούτε τα δωροπακέτα του Πέτσα στα πρόθυμα ΜΜΕ του κατεστημένου ούτε οι μελοδραματικές κορόνες του πρωθυπουργού, που κάθε τόσο έκανε τηλεοπτικά διαγγέλματα, ή το σκληρό ύφος του Νίκου Χαρδαλιά, που ανακοίνωνε χαιρέκακα το κλείσιμο των ιερών ναών και την απαγόρευση της τέλεσης λειτουργιών και μυστηρίων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με τον κορονοϊό δεν είναι τόσο η ίδια η νόσος, η οποία έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, όσο η κυβερνητική ανεπάρκεια, η οποία εκφράστηκε με ατελέσφορους πειραματισμούς.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δεν πρόκειται να πληρώσουν προσωπικό κόστος για τη συμφορά που έχει χτυπήσει την πατρίδα και δεν λέει να τελειώσει. Οι μισθοί τους θα πιστωθούν στο τέλος του μήνα.

Τα προνόμιά τους θα διατηρηθούν και ουδεμία ουσιαστική ευθύνη θα τους καταλογιστεί για την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών αλλά και για την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν τα «μείγματα» των περιοριστικών πολιτικών που εφάρμοσαν.

Μάλιστα, αν αποπειραθεί κάποιος να ασκήσει κριτική, εκείνοι θα επικαλεστούν -με πιο σύνθετες διατυπώσεις- τη σοφιστεία ότι «υπάρχουν και χειρότερα» και πως η δική τους πολιτική απέτρεψε αυτά τα «χειρότερα».

Η επόμενη ημέρα του κορονοϊού, όποτε υπάρξει, θα βρει την οικονομία μας σε κώμα. Η αγορά βρίσκεται κυριολεκτικά στο μηδέν και το εξωτερικό χρέος καλπάζει. Τα χειρότερα είναι ήδη εδώ και τα χείριστα έπονται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα