Yπέρ Κουφοντίνα και εναντίον Χριστού

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προτιμά τους οπαδούς του Κουφοντίνα από τους χριστιανούς και το αποδεικνύει με τις απαγορεύσεις που επιβάλλει σε βάρος των δεύτερων. Δικαιολογώντας τη μη απαγόρευση των συγκεντρώσεων, που λειτουργούν σαν γεγονότα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, οι υπουργοί της κυβέρνησης -με πρώτο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά– λένε ότι ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 11 αναφέρει για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι: «1. Oι Ελληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. 2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η Αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής Αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει».

Ωστόσο, ενώ οι οπαδοί της 17 Νοέμβρη δεν εμποδίζονται από την κυβέρνηση να εκδηλώνουν τον σεβασμό και την αλληλεγγύη τους στο πρόσωπο του δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, εμποδίζονται οι χριστιανοί να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα στους ιερούς ναούς, ενώ το Σύνταγμα προβλέπει ρητά στο άρθρο 13 (περί θρησκευτικής ελευθερίας): «1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός. 2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων».

Αυτή η αντιχριστιανική στάση, που εκδηλώνεται με την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των πιστών, δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάντα οι κρατικές Αρχές προτιμούσαν τον κάθε Βαραββά έναντι του Χριστού.

Ωστόσο, η -έμμεση αλλά ηχηρή- παραδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης ότι παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και ότι επιλέγει εκείνη ποια άρθρα του Συντάγματος θα εφαρμοστούν και ποια θα αγνοηθούν έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Μπορεί κάποια ημέρα όλα όσα ζήσαμε να τύχουν εξονυχιστικής εξέτασης και να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα