Μαφιοζοποίηση του κράτους

Η Ελλάδα μας θυμίζει λατινοαμερικανική μπανανία. Το κράτος μας δεν ελέγχεται από τη μαφία, αλλά έχει παραδοθεί άνευ όρων σε αυτήν και το σύνολο των πόρων του διοχετεύεται σε λίγες οικογένειες, που έχουν συνηθίσει να ζουν παρασιτικά και να απομυζούν τους κόπους των άλλων. Ο πρωτογονισμός της οικογενειοκρατίας και ο ζόφος της παρανομίας είναι οι μόνοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη πατρίδα μας.

Το δυστύχημα που συνέβη ακριβώς έξω από τη Βουλή, κατά το οποίο σημειώθηκε σύγκρουση υπηρεσιακού αυτοκινήτου ασφαλείας της αδελφής του πρωθυπουργού Ντόρας Μπακογιάννη με μοτοσικλέτα, είναι ένα από τα πολλά τραγικά γεγονότα τα οποία μας θυμίζουν σε τι είδους χώρα ζούμε.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η κυρία Μπακογιάννη θυμήθηκε να… συγκινηθεί δημόσια δύο εικοσιτετράωρα μετά το συμβάν – κάτι που αφήνει πολλές σκιές και δημιουργεί ερωτήματα για την ειλικρίνεια των διατυπώσεών της. Είναι κυρίως η θλιβερή εικόνα του αστυνομικού που ρύθμιζε την κίνηση έξω από τη Βουλή, ο οποίος, αντί να πάρει κατάθεση από δικυκλιστή αυτόπτη μάρτυρα, τον τραμπούκισε λεκτικά και του είπε: «Τι είσαι εσύ; Δικηγόρος του διαβόλου; Φύγε από δω».

Τα όργανα της τάξεως που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις διορίζονται τύποις από τους προϊσταμένους τους. Στην πραγματικότητα αποτελούν επιλογές ισχυρών πολιτικών παραγόντων. Οπότε από τη χυδαία και εντελώς παράτυπη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του αστυνομικού κάλλιστα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι αυτής της ποιότητας είναι και οι πολιτικοί που τον επέβαλαν στη θέση.

Επίσης, αυτό το γεγονός συνδέεται, από την πλευρά της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, με εκείνο του Απριλίου του 2020, όταν αστυνομικός που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του πρωθυπουργού και Νο 2 του Μαξίμου, ξυλοκόπησε άγρια μοτοσικλετιστή στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι σε μια χώρα που μαφιοζοποιείται με τόσο απροκάλυπτο τρόπο και ταχείς ρυθμούς δεν είναι δυνατόν να βρουν το δίκιο τους, όπου κι αν απευθυνθούν, αφού οι «θεσμοί» έχουν γίνει εργαλεία επιβολής μιας άθλιας, απόλυτα διεφθαρμένης ολιγαρχίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα