Απρέπεια προς τον Στ. Κυμπουρόπουλο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης υποχωρεί πανικόβλητος στις θέσεις των πολιτικών αντιπάλων του, αρκεί να του απευθύνουν, σε αυστηρό τόνο, ορισμένες λέξεις-κλειδιά, όπως «Ακροδεξιά», «αναχρονισμός», «σκοταδισμός», «εθνικισμός», «οπισθοδρόμηση» και όσες άλλες θεωρούνται ότι έχουν αποκτήσει… τοτεμικές ιδιότητες στη νεοταξική, παγκοσμιοποιητική θρησκεία.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος υπερψήφισε στην Ευρωβουλή μια πρόταση ψηφίσματος για την ανάγκη προστασίας της ζωής των παιδιών πριν και μετά τη γέννηση. Τα αυτονόητα, όπως το προαναφερθέν ψήφισμα, σε όλες τις παρακμιακές εποχές είναι ζητούμενα και ενδέχεται η διαπραγμάτευσή τους να προκαλέσει «σάλο».

Ως ήταν αναμενόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δυνάμεις πολιτικά και ιδεολογικά ομοταγείς με αυτόν «σήκωσαν» το θέμα, κατηγορώντας τον ευρωβουλευτή, αλλά και τη Ν.Δ. ότι υπερασπίζονται «ακροδεξιές» θέσεις και σκοπεύουν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως έδειξε η αντίδραση του κόμματός του, πανικοβλήθηκε και μόνο με τη διατύπωση των «κατηγοριών» (λες και αποτελεί μομφή η πρόθεση ενός φορέα να προστατεύσει τη ζωή των αγέννητων παιδιών). Η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση «αδειάζοντας» τον ευρωβουλευτή της και διαβεβαίωσε το κοινό ότι «η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Ο κ. Μητσοτάκης σίγουρα έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη Ν.Δ., αφού προεξοφλεί ότι η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα. Τα κόμματα, ως γνωστόν, δεν είναι τσιφλίκια των προέδρων, αλλά ανήκουν στον λαό τους, στους πολίτες∙ κι οι οπαδοί της Ν.Δ., στη συντριπτική πλειονότητά τους, είναι υπέρ της προστασίας των αγέννητων παιδιών. Άλλωστε, οι εγκυμονούσες γυναίκες προστατεύονται από τον νόμο επειδή φέρουν εντός τους ζωή και όχι μια… περιττή μάζα σάρκας και οστών.

Μια επιπλέον θλιβερή παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι και ο κ. Κυμπουρόπουλος προσπάθησε να «μαζέψει» με δηλώσεις την ψήφο του, επιδιώκοντας να μη δυσαρεστήσει περαιτέρω τον κ. Μητσοτάκη. Κι αυτή η απάνθρωπη συζήτηση, που ταυτίζει την προστασία του αγέννητου παιδιού με το δικαίωμα στην… άμβλωση, γίνεται ερήμην των πολιτών.

Πολιτική ένδεια…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα