Πολιτική επιβίωση με αναλώσιμους Έλληνες

Κι αν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες, όλες διαλύθηκαν: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποσώς ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών και την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορονοϊό και τις συνέπειές του. Το μόνο που τον νοιάζει είναι η πολιτική επιβίωσή του και η παραμονή του στην πρωθυπουργία όσο περισσότερο γίνεται.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.465 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και 56 νεκρούς (μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο), ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 630. Λίγο πριν γίνουν οι ανακοινώσεις ο κ. Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο CNN καθιστούσε σαφές ότι σκοπεύει να ανοίξει τις πύλες της χώρας στους τουρίστες «περίπου στις 15 Μαΐου».

Άρα ο πρωθυπουργός δεν οδηγείται στις αποφάσεις του ούτε από τους αριθμούς (για τους οποίους ενημερώνεται σε καθημερινή βάση) ούτε από την επιτροπή των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να τοποθετηθεί και για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν ή να αρθούν.

Αν τον επηρέαζαν τόσο πολύ οι αριθμοί των διασωληνωμένων, των κρουσμάτων και των νεκρών, καθώς και οι συμβουλές των ειδικών, σίγουρα δεν θα ανακοίνωνε στο CNN ημερομηνία έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση, λόγω των επιλογών του ίδιου του πρωθυπουργού, βρίσκεται σε περιδίνηση, ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί τη λαϊκή κατακραυγή για τα κλιμακούμενα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και ταυτόχρονα διαπιστώνει ότι τα κρατικά διαθέσιμα εξαντλούνται.

Κι όλα τα παραπάνω τον οδηγούν στη χειρότερη των επιλογών: Τα ανοίγει όλα, όπως όπως, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Ο πανικός πάντοτε αποτελεί κακό σύμβουλο και ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντιμετωπίζει ως προτεραιότητα την πολιτική επιβίωση του κ. Μητσοτάκη και τη μακροημέρευση της οικογένειάς του και του περιβάλλοντός της στην εξουσία. Προτεραιότητα για τους Έλληνες είναι η υγεία, η ευημερία, η αξιοπρέπεια και η προκοπή της χώρας – κι αυτά ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τα εγγυηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα