Η δικαίωση της «δημοκρατίας»

Η εφημερίδα μας όντως υπηρετεί συμφέροντα: αυτά του λαού και της πατρίδας. Η «δημοκρατία» μας στ’ αλήθεια «παίρνει γραμμή»: από την πραγματικότητα, την αλήθεια, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις έρευνες, τις συνεντεύξεις και τα ρεπορτάζ της.

Γι’ αυτό έχει στοχοποιηθεί η εφημερίδα μας: για το αξιακό σύστημά της. Γι’ αυτό δεν έχει σταματήσει να δέχεται επιθέσεις από οργανωμένα συμφέροντα και από διάφορα κέντρα, φανερά και αφανή, που πλήττουν τα συμφέροντα των πολιτών και του έθνους. Μία από τις σφοδρότερες πολεμικές που έχουμε δεχτεί αφορά τη φιλοξενία των απόψεων του καθηγητή Παθολογίας, Ερευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημονικών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Ιωάννη Ιωαννίδη.

Οι θέσεις του δρος Ιωαννίδη δεν επιβεβαίωναν την επίσημη εκδοχή των πραγμάτων, την καθεστωτική θέση αναφορικά με τον χειρισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο δρ Ιωαννίδης θεωρούσε την πολιτική των αδιάκοπων lockdowns καταστροφική, προέβλεπε ραγδαία αύξηση και των νεκρών και των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση ούτε που είχε διανοηθεί να ζητήσει την άποψή του και περιοριζόταν στις «βολικές» για εκείνη συμβουλές της επιτροπής των ειδικών – μέχρι που η πραγματικότητα την υποχρέωσε να… συμμορφωθεί.

Και τώρα, με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο, φτάνει η στιγμή να υιοθετήσει -αν και δεν έχει την ευθύτητα να το παραδεχτεί- τις προτάσεις του δρος Ιωαννίδη, στις οποίες περιλαμβάνονται χιλιάδες στοχευμένα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, άρση της «τυφλής» και καθολικής καραντίνας, προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, περιορισμοί τοπικού χαρακτήρα και σοβαρή επιδημιολογική μελέτη.

Η «δημοκρατία», φιλοξενώντας τις απόψεις του επιφανούς επιστήμονα, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δείχνει σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Θεωρούμε ότι η υποταγή της άποψης και του προϊόντος της εργασίας των λειτουργών του Τύπου σε επιχειρηματικές και πολιτικές σκοπιμότητες είναι κάτι απόλυτα ανήθικο και βλαπτικό για την επιβίωση των ΜΜΕ.

«Οξυγόνο» της ενημέρωσης είναι η αξιοπιστία των μέσων – κι αυτή, ειδικά με την περίπτωση της πανδημίας, έχει καταρρακωθεί. Είναι τιμή μας που δεν ακολουθούμε αυτή την… πεπατημένη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα