Αποτύχατε παταγωδώς! Να ζητήσετε συγγνώμη

Χθες στην Ελλάδα σημειώθηκε το μεγαλύτερο «ρεκόρ» της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 4.340 νέα κρούσματα. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 8.000, ενώ μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 72 συνάνθρωποί μας.

Και ενώ γίνονται όλα αυτά και το σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του, τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν κυβερνητική «γραμμή», αναφέρονται σε επικείμενο άνοιγμα της αγοράς και διαδημοτικές μετακινήσεις.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν κάτι εξαιρετικά απλό και ταυτόχρονα δυσάρεστο: Η κυβερνητική στρατηγική και οι τακτικές επιλογές που ακολουθήθηκαν ναυάγησαν, αποδείχθηκαν εντελώς εκτός πραγματικότητας και τώρα, κυριολεκτικά στο «και πέντε», η ρότα αλλάζει μήπως και η χώρα γλιτώσει τα χειρότερα. Δυστυχώς, όλα όσα διαπιστώνονται δεν αφορούν σενάριο ταινίας με κωμικοτραγικό περιεχόμενο, αλλά περιγράφουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Η «δημοκρατία» εδώ και μήνες έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχει παραθέσει και με ρεπορτάζ της, αλλά και με αρθρογραφία και συνεντεύξεις, μια σειρά επιχειρημάτων εναντίον των μη λειτουργικών και ανεδαφικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες φέρνουν τα αντίθετα -από τα επιδιωκόμενα- αποτελέσματα.

Γράφαμε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει η βορειοκορεατική και σοβιετικού τύπου μέθοδος αντιμετώπισης της πανδημίας. Δεν είναι «αντιβίωση» ούτε τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις ούτε η ανελέητη αστυνόμευση, τα δυσβάσταχτα πρόστιμα και ο μηδενισμός του κοινωνικού βίου των ανθρώπων. Ολα τούτα, χωρίς κατανόηση του αληθινού προβλήματος και προσαρμογή των πολιτικών αποφάσεων στις περιστάσεις και τις ανάγκες του λαού, είναι ατελέσφορα – ειδικά όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδειξε να περιφρονεί τα μέτρα που επέβαλε στους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε κάκιστο παράδειγμα, βολτάροντας αμέριμνος στην Πάρνηθα και γλεντοκοπώντας στην Ικαρία, την ίδια στιγμή που επιβάλλονταν πρόστιμα σε πολίτες οι οποίοι βγήκαν μέχρι τη γωνία για να πάνε στον φούρνο και λησμόνησαν να στείλουν… SMS.

Και τώρα οι νεκροί αυξάνονται και η οικονομία καταρρέει, ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και αναφέρεται σε μεγαλόπνοα σχέδια και επανεκκίνηση της οικονομίας. Απέτυχαν παταγωδώς και δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα