Το διαρκές έγκλημα της Γερμανίας

Μεθαύριο συμπληρώνονται 80 χρόνια από την επική μάχη του Ελληνικού Στρατού στα οχυρά της Γραμμής Μεταξά εναντίον των Γερμανών επιδρομέων. Τα παιδιά της πατρίδας, που ήδη είχαν δώσει σάρκα και ψυχή στις μάχες εναντίον των Ιταλών, έβαλαν τα κορμιά τους ασπίδα για να προστατεύσουν το έθνος. Ο αγώνας ήταν άνισος, ο Στρατός μας δεν κατόρθωσε να αναχαιτίσει τη γερμανική προέλαση, αλλά οι δάφνες που κερδήθηκαν στις μάχες είναι αθάνατες, δεν μαραίνονται στο πέρασμα του χρόνου.

Κανείς δεν πρόκειται να λησμονήσει τη γενναιότητα, την αρετή, τη φιλοπατρία και την πολεμική δεινότητα των στρατιωτών και των αξιωματικών μας. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει όσα συνέβησαν τη μαύρη περίοδο της τριπλής Κατοχής από Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους. Η χώρα μας λεηλατήθηκε από τους σημερινούς «εταίρους» μας στην Ε.Ε. με την ίδια ένταση και το ληστρικό πνεύμα που είχαν επιδείξει και οι Τούρκοι την περίοδο της οθωμανοκρατίας.

Γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι, νέοι, άτομα με ειδικές ανάγκες στήθηκαν μπροστά στα πολυβόλα και θερίστηκαν σαν τα στάχυα από αδίστακτους ένστολους δολοφόνους, που έβγαζαν όλα τα απωθημένα τους και έδειχναν το χειρότερο πρόσωπο της φυλής στους στον υπόδουλο πληθυσμό. Χωριά ολόκληρα πυρπολήθηκαν, τα δάση της Ελλάδας κάηκαν, η βιομηχανία μας καταστράφηκε, η παραγωγή μηδενίστηκε, αρχαιότητες και θησαυροί λεηλατήθηκαν, οι Γερμανοί πήραν αναγκαστικό δάνειο που αρνούνται να επιστρέψουν, ο λαός πείνασε κι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού χάθηκε εξαιτίας του πολέμου, των στερήσεων και των γενοκτονικών πρακτικών των κατοχικών δυνάμεων.

Κι όμως, παρά τον προφανή εγκληματικό χαρακτήρα που είχε η συμπεριφορά των κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα και το δίκαιο των αξιώσεων της πατρίδας μας, η Γερμανία όχι μόνο επιμένει να μην πληρώνει για την ατιμία που διέπραξε, αλλά την κάνει ακόμα μεγαλύτερη και βαρύτερη με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησής της ότι το θέμα έχει… ρυθμιστεί.

Την 25η Μαρτίου, ανήμερα την εθνική εορτή της Ελλάδας, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Γερμανίας Deutsche Welle δημοσίευε την ακόλουθη είδηση: «Με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) η γερμανική Βουλή απέρριψε ψηφίσματα των Πρασίνων και του κόμματος Η Αριστερά, που αφορούσαν τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. Υστερα από μια συζήτηση στην οποία συμμετείχαν 15 ομιλητές και η οποία διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα, η πλειοψηφία της Βουλής επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την επίσημη γραμμή των μεταπολεμικών γερμανικών κυβερνήσεων. Δηλαδή, ότι δεν υφίσταται θέμα αποζημιώσεων και επανορθώσεων προς την Ελλάδα και ότι το όλο ζήτημα έχει ρυθμιστεί οριστικά – τόσο νομικά όσο και πολιτικά».

Το έγκλημα της Γερμανίας κατά της Ελλάδας είναι διαρκές…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα