Οι Έλληνες ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας

Αλλος πληρώνει στην Ελλάδα, άλλος μιλάει για λογαριασμό του και άλλοι απολαμβάνουν τα αγαθά που δημιουργούν οι γηγενείς. Ματώνει ο ελληνικός λαός για τις ανέσεις των ξένων.

Αυτή είναι η μικρή, πικρή ιστορία της παρακμιακής και εξόφθαλμα ξενόδουλης πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε σε ξένες εφημερίδες (δύο γερμανικές και μία ισπανική – «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Die Welt Οnline και «El Mundo») αναφέρθηκε στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού το 2021 και δήλωσε: «Μέρος των μέτρων ασφαλείας του σχεδίου μας για την τουριστική περίοδο είναι οι προϋποθέσεις για την είσοδο των ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Κάθε τουρίστας θα παρουσιάζει βεβαίωση ότι είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είτε ότι έχει αναρρώσει έπειτα από μόλυνση από τον ιό ή θα επιδεικνύει αρνητικό τεστ. Αυτή είναι η “πρώτη γραμμή άμυνας”».

Από αυτή την «πρώτη γραμμή άμυνας», ο κ. Θεοχάρης λησμόνησε κάτι, μια λεπτομέρεια, που ίσως του φαίνεται ασήμαντη, αλλά είναι αναμφίβολα σημαντική: ο ελληνικός λαός! Οι Ελληνες εξαιρούνται από το δικαίωμα στον εσωτερικό τουρισμό, ενώ οι ξένοι όχι! Για ποιο λόγο να μπορεί να πάει ο Γερμανός στην Κρήτη, στο Δίστομο, στην Αθήνα και να μην επιτρέπεται να πάνε οι Ελληνες με τις ίδιες προϋποθέσεις και τους ίδιους κανόνες;

Το ζήτημα δεν είναι μόνο τυπικό, αλλά ουσιαστικό. Οι αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις τον τελευταίο καιρό στέλνουν διαρκώς το μήνυμα ότι οι ξένοι προηγούνται στον τόπο μας. Πρώτα οι πιστωτές κι έπειτα οι Ελληνες μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νέοι, οι άνεργοι. Πρώτα οι «εταίροι» και οι «σύμμαχοί» μας κι έπειτα ο ελληνικός λαός. Πρώτα οι ξένοι τουρίστες κι έπειτα οι Ελληνες.

Η εξουσία με αυτόν τον τρόπο αναπαράγει μια ιδεολογία ήττας, εξάρτησης από τους ξένους, άνευ όρων παράδοσης της χώρας στους μεγαλύτερους… πλειοδότες. Η χαμέρπεια της πολιτικής «ελίτ» δεν εκφράζει τον λαό μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα