Ο «Μεγάλος Αδελφός» ζει στο διαδίκτυο

Τα προσωπικά δεδομένα περίπου μισού δισεκατομμυρίου χρηστών του facebook βρίσκονται κρεμασμένα στα ψηφιακά «τσιγκέλια» διαφόρων χάκερ και είναι προσβάσιμα σε όλους όσοι θέλουν να τα αναζητήσουν!

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στο αστυνομικό, οικονομικό και επιχειρηματικό θρίλερ του facebook, που έχει παγιδέψει δισεκατομμύρια χρήστες του με υλικό που ανεβάζουν οι… ίδιοι. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιζητώντας την ευαρέσκεια των άλλων και τη στιγμιαία ικανοποίηση των περιβόητων «likes», εκθέτουν τη ζωή τους σε κοινή θέα και προσφέρουν απίστευτη ισχύ και πλούτο σε ελαχίστους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το facebook συμμετέχει σε υπόθεση παγκόσμιων διαστάσεων «διαρροής» προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Το αμέσως προηγούμενο σκάνδαλο του facebook στον τομέα των προσωπικών δεδομένων είναι αυτό όπου συμμετείχε η εταιρία Cambridge Analytica, το οποίο κατέληξε σ’ ένα πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος του ψηφιακού κολοσσού.

Μόλις πήγαινε να ξεχαστεί η προηγούμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του facebook, μαθεύτηκε η νέα – κι αυτό δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο και πόσο προσβάσιμα σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα είναι όσα δεδομένα μας βρίσκονται σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο με το facebook, αλλά με το σύνολο των διαδικτυακών πολυεθνικών, που εξελίσσονται σε τυραννικά καθεστώτα γραμμένα σε κώδικα μηχανής. Διακινούν πληροφορίες και προϊόντα πνευματικού μόχθου (άρθρα, μουσικές, βίντεο, φωτογραφίες, βιβλία κ.ά.), τα οποία δεν έχουν παράξει, και πλουτίζουν από αυτά, ενώ οι πραγματικοί παραγωγοί δεν εισπράττουν ούτε σεντ!

Το facebook, το twitter, το Instagram, η Google κυριολεκτικά ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, και οι κυβερνήσεις αφήνουν τις πολυεθνικές, αφορολόγητες και ανεξέλεγκτες, να κατευθύνουν το σύνολο του δυτικού πολιτισμού στην καταστροφή και να καταργούν τη δημοκρατία και το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου. Ας μην ξεχνάμε πόσο εύκολα και γρήγορα λογόκριναν τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, και οι βασικοί μέτοχοι των ψηφιακών κολοσσών τού διέγραψαν τους λογαριασμούς. Ο «Μεγάλος Αδελφός» υπάρχει, και εμείς του δίνουμε τη φοβερή ισχύ που χρησιμοποιεί σε βάρος μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα