Η Εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί!

Η χθεσινή εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ είναι σοκαριστική από κάθε άποψη. Η εικόνα ενός πολίτη ο οποίος, ανεξάρτητα από την ιδιότητά του, δολοφονείται μέρα μεσημέρι, την ώρα που επιστρέφει στο σπίτι του, δεν συγκλονίζει απλώς, αλλά γεννά και πολλά θέματα.

Η συγκυρία και η χρονική σύμπτωση με άλλες υποθέσεις που απασχολούν αυτές τις ημέρες την επικαιρότητα θα μπορούσαν να θέσουν κατά τρόπο πολύ οξύτερο ορισμένα ερωτήματα και να αναδείξουν πολύ εντονότερα κρίσιμες αντιφάσεις. Έστω όμως και χωρίς αυτές τις συγκρίσεις, δεν γίνεται να μη θυμηθούμε ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοήθησαν τη Ν.Δ. να κερδίσει τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 ήταν οι υποσχέσεις για καλύτερη αστυνόμευση και παροχή υψηλότερης ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.

Καθώς (και) στον τομέα αυτόν η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ είχε τραγικά αποτελέσματα και απερίγραπτες ανεπάρκειες, με κορυφαία την αποκρουστική εκείνη προτροπή του αρμόδιου υπουργού (κ. Τόσκας) προς τους πολίτες «να κάνουν ότι κοιμούνται» όταν μπαίνουν κακοποιοί σπίτι τους, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναλάβει προσωπικές δεσμεύσεις και είχε δώσει επανειλημμένες συνεντεύξεις για να πείσει ότι επί των ημερών του τα πράγματα θα άλλαζαν.

Δυστυχώς, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα ο απολογισμός είναι αναντίστοιχος με τις υποσχέσεις. Μπορεί την πρώτη περίοδο να έγιναν κάποιες κινήσεις και ενέργειες με επικοινωνιακή κυρίως στόχευση, αλλά σήμερα η ανασφάλεια συνεχίζει να είναι διάχυτη.

Μάλιστα, οι Έλληνες έκθαμβοι παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα διάφορα τραγελαφικά περιστατικά που δεν περιποιούν τιμή στο κύρος με το οποίο οφείλει να περιβάλλεται θεσμικά ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα εγείρουν εύλογες απορίες -σε βαθμό αγανάκτησης- για τα μέτρα και τα σταθμά με τα οποία εφαρμόζεται η αστυνόμευση στην πράξη.

Εν μέσω αυτής της απογοητευτικής κατάστασης, οι ανατριχιαστικές σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες το μεσημέρι στον Άλιμο παραπέμπουν ευθέως σε Κολομβία. Δεν είναι, δυστυχώς, υπερβολή. Μια σειρά αιτίων και συμπεριφορών έχει κάνει τους πολίτες ήδη αρκετά επιφυλακτικούς απέναντι στην Πολιτεία και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα Σώματα Ασφαλείας. Η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί σημαντικά, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Και τώρα γεγονότα σαν το χθεσινό δείχνουν ότι βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο, οι δε αρμόδιοι μάλλον περί άλλα θα συνεχίσουν να τυρβάζουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα