Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν…

Το να κάνει λάθος κάποιος δεν είναι κατ’ ανάγκην ανόητο. Μπορεί να έχει προβεί σε μια σειρά από εσφαλμένους υπολογισμούς και απλώς να σφάλλει. Όλοι σφάλλουν σε κάποιες στιγμές του βίου τους.

Ανοησία είναι να επιμένει κάποιος στο λάθος. Ακόμα χειρότερο, φυσικά, είναι να επιμένει σε μία σειρά λαθών, τα οποία αντιλαμβάνονται άπαντες εκτός από εκείνον ή εκείνους που τα διέπραξαν. Ο λόγος γίνεται για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κορονοϊού.

Δεν χρειάζονταν τα κορονοπάρτι στην Κυψέλη και σε άλλα σημεία της επικράτειας για να γίνει αντιληπτό ότι ο ελληνικός λαός μπάφιασε από έναν χρόνο αυστηρότατων και συνάμα ατελέσφορων περιορισμών, οι οποίοι αφορούσαν μόνο τους νομιμόφρονες πολίτες, τους πολλούς. Οι λίγοι εξαιρούνταν.

Οι Έλληνες είδαν ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορούσε να κάνει ελεύθερα ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, να τραπεζώνεται με μεγάλη παρέα στην Ικαρία, δίχως κάποια συνέπεια. Επίσης, οι Έλληνες, στους οποίους απαγορεύτηκε ακόμα και η άσκηση της τέλεσης των λατρευτικών καθηκόντων τους, είδαν τους οπαδούς του Δημήτρη Κουφοντίνα να διαδηλώνουν ελεύθερα υπέρ του κατά συρροήν δολοφόνου, αλλά πέρυσι απαγορεύτηκε στους πιστούς να πάνε στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση!

Τα μέτρα δεν ήταν για όλους. Είχαν και εξαιρέσεις και «παραθυράκια», από τα οποία περνούσαν εκείνοι που κάνουν τη μηχανή της αδικίας να… γυρίζει. Επίσης, οι πολίτες συνειδητοποίησαν αυτό που αποκάλυψε η «δημοκρατία» με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων: ότι η κυβέρνηση υπαγόρευε γραμμή στους επιστήμονες, αντί να γίνεται το αντίθετο. Στη σχετική δημοσκόπηση του καναλιού Οpen το 64% όσων ερωτήθηκαν αν επηρεάζονται οι αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών από τις επιθυμίες της κυβέρνησης απάντησε «ναι», ενώ το 20% «όχι»!

Και ενώ οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί τη χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν δείχνουν πλέον ιδιαίτερο σεβασμό στα μέτρα, οι «άριστοι» επιμένουν στην κλειστή αγορά και στις ανελεύθερες πολιτικές που διαλύουν την εθνική οικονομία.

Οι «άριστοι» ας κοιμηθούν όπως έστρωσαν…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα