Να αντιμετωπιστεί η πολιτική… πανδημία

Η σταδιακή επαναφορά σε μια μορφή κανονικότητας αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τη χώρα. Μέχρι η κυβέρνηση να κάνει το σωστό, δοκίμασε όλα τα λάθη – κι αυτά κόστισαν στην κοινωνία, στην οικονομία, στο έθνος. Η απελευθέρωση δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να δώσει μόνο μία μικρή ευκαιρία σε επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να προσφέρουν θέσεις εργασίας, αλλά θα προσφέρει και σημαντική ψυχολογική ανάσα στον λαό.

Οι αυστηροί και αποδεδειγμένα ατελέσφοροι περιορισμοί, οι οποίοι επιβάλλονταν εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στους πολίτες, προκάλεσαν μεγάλα πλήγματα και στην ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων. Δεν είναι λίγες οι οικογένειες που πέρασαν δύσκολες στιγμές, με μεγάλες εντάσεις και καβγάδες. Δεν είναι λίγα τα σπίτια που διαλύθηκαν από την οργή που πυροδότησαν τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με την οικονομική ασφυξία, η οποία προκλήθηκε από το κλείσιμο της αγοράς. Δεν είναι τυχαία η εκρηκτική αύξηση των αγχολυτικών αλλά και των ναρκωτικών ουσιών που καταμετρήθηκαν στα δείγματα των λυμάτων (για παράδειγμα, στον νομό Αττικής) τους τελευταίους μήνες.

Τα lockdowns ήταν ο ένας βραχίονας του κακού, που σφιχταγκάλιασε -μέχρι ασφυξίας- τη χώρα, ενώ η αδιάκοπη καταστροφολογία από τα ΜΜΕ ήταν ο άλλος. Οταν οι πολίτες βομβαρδίζονται αδιάκοπα με κακές ειδήσεις, οι οποίες μεταδίδονται διογκωμένες και με εξαιρετικά δραματικό τρόπο, δεν μπορεί να προκύψει κάτι καλό για την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό ζήτημα κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της καταστροφής που έπληξε την πατρίδα, αλλά τώρα το βλέμμα μας πρέπει να στραφεί στη διάσωση όσων μπορούν να σωθούν.

Να σταθούν οι πολίτες στα πόδια τους, να επανακτήσουν την αισιοδοξία τους, να κινηθεί η οικονομία και να πάψει επιτέλους η καταστροφολογία και η διασπορά τρόμου, που έχει κάνει τόση ζημιά σε όλους. Επίσης, πρέπει να δοθεί και ένα οριστικό τέλος στη δαιμονοποίηση του λαού από τους πρόθυμους προπαγανδιστές των αποτυχημένων πολιτικών της κυβέρνησης.

Ας μη μετρήσουμε άλλα θύματα από την πολιτική και τη μιντιακή πανδημία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα