Ανάγκη για λογική σε καιρό παραλογισμού

Οι Έλληνες έχουν γίνει πειραματόζωα της κυβέρνησης, που συμπεριφέρεται όπως η αποικιοκρατία στους… ιθαγενείς. Αυτό νομίζουν ότι κάνουν οι «άριστοι» του κ. Μητσοτάκη. Αυτό συμβαίνει καθ’ όλο το διάστημα που η καθημερινότητα της πατρίδας ταλαιπωρείται και από τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση, η οποία μετρά στο παθητικό της τουλάχιστον 10.587 θανάτους συμπολιτών μας από κορονοϊό, την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη μαζική κατάθλιψη που προκάλεσαν τα αυστηρότατα περιοριστικά μέτρα τύπου… Βενεζουέλας που επέβαλε, τώρα επαίρεται ότι προσφέρει περισσότερες ελευθερίες στους Έλληνες.

Η επαναλειτουργία της εστίασης γίνεται με δόσεις και με επινοήσεις περιορισμών, οι οποίες είναι γελοίες και ταυτόχρονα θλιβερές. Ενας από τους περιορισμούς είναι η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης! Λες και ο ιός θα μεταδίδεται μέσω της ακρόασης τραγουδιών…

Ένα μικρό φως στο σκοτάδι του παραλογισμού είναι η αντίδραση μια ομάδας βουλευτών από το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Οι βουλευτές Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας), Ιωάννης Μελάς (Α’ Πειραιά), Χρήστος Δερμετζόπουλος (Εβρου) και Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδας) ζήτησαν, με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν χθες, αλλά και να παραταθεί η κυκλοφορία των πολιτών μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνεται από ανεφάρμοστα μέτρα».

Η κοινωνία, η οικονομία, όλοι, δεν αντέχουν να παρατείνεται η περίοδος των ατελέσφορων πειραματισμών των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αντίδραση των βουλευτών είναι μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη. Η ανάγκη για περισσότερη λογική και λιγότερο παραλογισμό είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα