Κυβέρνηση Καρανίκα

Ζήσαμε να το δούμε και να το ακούσουμε κι αυτό. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκθείασε τις προσπάθειες του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην προώθηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας το 2018 σε αυτό το ζήτημα είπε ότι «δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τη φαρμακευτική κάνναβη και στην πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει (σε αυτό το εγχείρημα). Δεν έχει κανένα μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή».

Έτσι απλά, με μια μονοκονδυλιά, δίχως να νιώσει την ανάγκη να εξηγήσει σε κανέναν το αίτιο της θεαματικής κωλοτούμπας, ο υπουργός της κυβέρνησης λέει τη μια άσπρο και την άλλη μαύρο και η Νέα Δημοκρατία μεταλλάσσεται σε κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τις ανάγκες των ψηφοφόρων της και ανέχεται συμπεριφορές τύπου Γεωργιάδη.

Με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης βάλθηκε να δικαιώσει όσα έγραφε χθες η «δημοκρατία». Μεταξύ άλλων, η στήλη έγραφε τα ακόλουθα για την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη: «Είναι ιδεολογικά… ευέλικτος πολιτικός. Δεν έχει παγιωμένες, άκαμπτες απόψεις. Αλλάζουν ανάλογα με τις τάσεις που εκείνος αντιλαμβάνεται πως αναπτύσσονται στα κέντρα εξουσίας. Μπορεί με την ίδια ευκολία, πάντα ανερυθρίαστα, να χλευάζει έναν πολιτικό αρχηγό και να του επιτίθεται αλλά στη συνέχεια να τον αποθεώνει – όπως έχει κάνει με μια σειρά αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή την όχι και τόσο αξιόπιστη, σταθερή και πολιτικά σεβαστή συμπεριφορά ο υπουργός Ανάπτυξης την ανταλλάσσει με… προθυμία. Υπερασπίζεται όλες τις πολιτικές, τα πρόσωπα -ακόμα και τις γκάφες και τις προκλητικές συμπεριφορές στελεχών- της κυβέρνησης που αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία».

Η αίσθηση που αποκομίζουν οι πολίτες από την κυβέρνηση (πέρα από τη δυσάρεστη επίγευση της γραφικότητας) είναι ότι δεν ενδιαφέρεται καν για την πολιτική αλλά για την εξουσία.

Η αιδώς και η συνέπεια είναι λέξεις που δεν σημαίνουν κάτι για την ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων που μπορούν να εκθειάσουν ακόμα πρόσωπα που χλεύαζαν, όπως τον Νίκο Καρανίκα, για να κάνουν τη… δουλειά τους.

Μεγάλη κατάντια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα