Καζάνι που βράζει η Ν.Δ.

Ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κατέλθει ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές;

Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές, ένα τέτοιο ξέσπασμα όπως του βουλευτή Ηλείας θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μεμονωμένη και αποσπασματική κατάσταση λόγω της οργής και των αντιδράσεων για την κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων στην εκλογική του περιφέρεια.

Με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα όμως στο κυβερνών κόμμα, αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Κοινοβουλευτικός με πολλές θητείες ήδη στο ενεργητικό του, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπουργός κατά το παρελθόν, ο Κ. Τζαβάρας δεν μπορεί κατά κανέναν τρόπο να θεωρηθεί μια «απλή περίπτωση».

Όποια κι αν ήταν η αφορμή της έκρηξής του και ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο θέμα, ο βουλευτής Ηλείας εξέφρασε -λιγότερο ή περισσότερο έντονα- το βαθύτερο κλίμα που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Όσο κι αν το Μέγαρο Μαξίμου επαναπαύεται στις δάφνες των πολλαπλά ελεγχόμενων άλλωστε για την αξιοπιστία τους δημοσκοπήσεων όπως κατέδειξε και το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο, η κατάσταση μεταξύ των βουλευτών είναι πολύ διαφορετική. Θυμίζει καζάνι που βράζει.

Οι βουλευτές, πέραν των (θεμιτών ή μη) ατομικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων, έχουν τη δυνατότητα να οσφρίζονται ίσως περισσότερο από κάθε άλλον τις τάσεις που αναπτύσσονται μέσα στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα. Ειδικά μάλιστα οι βουλευτές εκείνοι οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία, έχουν περάσει «διά πυρός και σιδήρου» και έχουν επιβιώσει πολιτικά ακόμη και δύσκολους καιρούς. Η άλλη κατηγορία των βουλευτών -εκείνοι οι οποίοι στοιχίζονται γύρω από την αυλή του εκάστοτε αρχηγού και διαγκωνίζονται μεταξύ τους στις κολακείες και στις υποκύψεις- καταλήγει συχνά στην ίδια αναντιστοιχία με την κοινωνική πραγματικότητα.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, περιστοιχιζόμενος από «δοτούς» κατά κύριο λόγο συνεργάτες, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό σημείο αναφοράς τον ίδιο, έχει παραγκωνίσει πλήρως την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και τις αγωνίες των μελών της, θεωρώντας αυτονόητο ότι ουδείς εκ των 158 θα μπορούσε να του προκαλέσει πρόβλημα. Η περίπτωση Τζαβάρα χθες όμως έδειξε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προκληθούν ρωγμές…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα