Η «αποτέφρωση» της κρατικής μηχανής

Η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας έκανε στάχτη μήνες καλοπληρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας και έδειξε πόσο ακριβά πληρώνει η χώρα τους «αρίστους» που τα χάνουν με το παραμικρό και εφευρίσκουν δικαιολογίες αντί να παρουσιάζουν αποτελέσματα.

Στα Γεράνεια Όρη κάηκε ένα δάσος μοναδικής ομορφιάς. Η πυρκαγιά υπολογιζόταν χθες ότι είχε κατακάψει τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δάσους, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε ενημέρωση που πραγματοποίησε, είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα στις 21.45 υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Χαρδαλιάς, που εξαντλούσε επί έναν και πλέον χρόνο την αυστηρότητά του σε πολίτες που φορούσαν τη μάσκα κάτω από τη μύτη ή έβγαιναν από τα σπίτια τους λησμονώντας να στείλουν SMS, προσπάθησε να καλύψει τις δικές του ευθύνες χρησιμοποιώντας το κλισέ «ακραίες καιρικές συνθήκες». Ωστόσο, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε υπό συνθήκες δυσχερείς, αλλά η εξέλιξη αυτών των συνθηκών δεν ήταν ακραία. Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς πρέπει να διευκρινίσει στους πολίτες αν οποτεδήποτε οι συνθήκες θεωρούνται από εκείνον ακραίες αυτό θα συνεπάγεται την αποτέφρωση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων παρθένων δασών.

Πέρα από την πρόδηλη κυβερνητική ανικανότητα να ελεγχθεί μια πυρκαγιά σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της χώρας, υπάρχει και η ευθύνη για την περίοδο της καραντίνας. Πολλά οικόπεδα στην περιφέρεια είναι απεριποίητα, με κήπους και χωράφια που έχουν γεμίσει ξερόχορτα, διότι οι «άριστοι», μη μπορώντας να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την πανδημία, απαγόρευσαν στους Έλληνες τη μετακίνηση από μια περιοχή σε άλλη! Το προσάναμμα για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το έχει βάλει, ακούσια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Τέλος, η ανεξέλεγκτη έκταση που έλαβε η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας δείχνει πόσο μεγάλη ζημιά έκανε στην κρατική μηχανή το παρατεταμένο «πάγωμα» δραστηριοτήτων. Οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν και χρειάζεται ακόμα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξαναβρεί το κράτος τα όποια αντανακλαστικά διέθετε.

Καθώς φαίνεται, οι ασόβαρες αντιμετωπίσεις από μαθητευόμενους «μάγους», που αυτοδιαφημίζονται ως «άριστοι», καταλήγουν σε τραγωδίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα