Όχι στα κόλπα Τσαβούσογλου

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα δεν έχει κάποια χρησιμότητα για τη χώρα μας. Οι μόνοι που θα εξυπηρετηθούν από την επίσκεψη είναι οι Τούρκοι και ειδικά το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο καθημερινά βυθίζεται σε μία άνευ προηγουμένου κρίση, την οποία έχουν προκαλέσει οι κεντρικές επιλογές του καθεστώτος και στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στις διεθνείς σχέσεις της.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν είναι… στριμωγμένος από την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, που επιδεινώνεται, από τις καταγγελίες για σχέσεις του καθεστώτος του με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και από τις επιπόλαιες γεωπολιτικές επιλογές του, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οξύτατη κρίση με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., το Ισραήλ και αρκετές αραβικές χώρες. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν λόγο να διευκολύνει το ανελεύθερο καθεστώς Ερντογάν ανεχόμενη τουρκικές φιέστες στο έδαφός της.

Η «ιδιωτική» επίσκεψη που προγραμματίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη αποκλείεται να διαφέρει από όσα έχουμε δει να γίνονται σε ανάλογες περιστάσεις στην περιοχή. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι έρχονται, κινητοποιούν αυτούς που θεωρούν ότι ελέγχουν τους «δικούς» τους και κάνουν ομιλίες με εμπρηστικό περιεχόμενο και με αναφορές περί «καταπίεσης» της μειονότητας της Θράκης. Στη συνέχεια προβάλλουν όσα πράττουν στο εσωτερικό της χώρας μας, φανατίζοντας το ακροατήριό τους με τη δαιμονοποίηση της Ελλάδας και τη διάδοση ανοησιών για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία παρουσιάζουν ως «τουρκική».

Επιπλέον, τις αθλιότητες που κάνουν στη Θράκη μας τις «πωλούν» στις ελληνικές κυβερνήσεις! Δηλαδή, με έμμεσο ή και με άμεσο τρόπο στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούν να κάνουν ακόμα χειρότερα πράγματα έχοντας ως μοχλό πίεσης διάφορους πράκτορές τους στην περιοχή.

Όλα τα προαναφερθέντα είναι γνωστά σε όλους. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί άγνοια για τις προθέσεις των Τούρκων και τον τρόπο συμπεριφοράς κυβερνητικών αξιωματούχων τους κατά τη διάρκεια επισκέψεων («ιδιωτικών» ή επισήμων) στη Θράκη. Ας διαμηνυθεί, λοιπόν, στον κ. Τσαβούσογλου να αποφύγει τις «ιδιωτικές» επισκέψεις στην περιοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα