Συγκάλυψη αλήθειας πίσω από «ψεκασμένους»

Στην Ελλάδα επιτρέπεται να διατυπώνεις την άποψή σου, αρκεί να είναι σύμφωνη με την επίσημη γραμμή της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας. Οποιοσδήποτε και οτιδήποτε ξεφεύγει από τη μοναδική επίσημη άποψη θεωρείται αποσυνάγωγος, γραφικός, αμόρφωτος, κατώτερης πνευματικής στάθμης και «ψεκασμένος». Η τελευταία λέξη, «ψεκασμένος», χρησιμοποιείται από την ελίτ, που κακοποιεί το έθνος και οδήγησε το κράτος σε χρεοκοπία, σαν γραπτή και προφορική σφαίρα που δολοφονεί χαρακτήρες.

«Ψεκασμένους» αποκάλεσαν και όλους όσοι υποπτεύονταν ή ισχυρίζονταν ότι ο Covid-19, που χτύπησε σαν θεομηνία την ανθρωπότητα, ξέφυγε ή αφέθηκε να ξεφύγει από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα. Οι «έγκυροι», οι «αυθεντίες», οι ειδικοί της πυρκαγιάς που υπερπροβλήθηκαν από τα ενσωματωμένα στο σύστημα ΜΜΕ μόλις άκουγαν κάτι τέτοιο προέβαιναν άμεσα σε λεκτικές καταδίκες και της «θεωρίας συνωμοσίας», όπως την αποκαλούσαν, και των «ψεκασμένων» που τολμούσαν να την αναπαράγουν ή έστω να υποπτεύονται πως αυτή η εκδοχή μπορεί και να αληθεύει.

Η «δημοκρατία» είναι εφημερίδα που σέβεται τους αναγνώστες και την αποστολή της. Δεν ξεκινά από συμπεράσματα προσπαθώντας να βρει στοιχεία που να τα αποδεικνύουν. Οδηγείται σε συμπεράσματα έπειτα από εξαντλητικό ρεπορτάζ και εξέταση όλων των πιθανών ενδεχομένων και παραμέτρων κάθε ζητήματος. Και στην περίπτωση του κορονοϊού είχαμε γράψει, παραθέτοντας τις πηγές μας, ότι δεν αποκλείεται να αληθεύει το σενάριο της διαφυγής ή της διοχέτευσης του ιού Covid-19 από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα. Οπως ήταν αναμενόμενο, δεχθήκαμε μια σειρά από επιθέσεις για τη σχετική αρθρογραφία. Όσοι αντιμετωπίζουν την εκάστοτε επίσημη εκδοχή των πραγμάτων ως απόλυτη αλήθεια μάς καθύβρισαν, συνοδεύοντας τις ύβρεις με τη φράση «ψεκασμένα σενάρια».

Και τώρα αυτά τα «ψεκασμένα σενάρια» αναπαράγονται από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ΜΜΕ του πλανήτη και ουδείς εκ των «ειδικών», που αλλάζουν άποψη ανά δεκαπενθήμερο, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη.

Κι αν όλοι τούτοι θεωρούν ότι υπάρχουν πολίτες που είναι «ψεκασμένοι», οφείλουν να τους πείσουν για την αλήθεια, όχι να τους βρίσουν. Στα δημοκρατικά καθεστώτα πείθουμε.

Τα ολοκληρωτικά περιορίζονται στις ύβρεις και στην καταστολή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα