Οι αποικιοκρατικές ΗΠΑ απειλούν τους πατριώτες

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται δυναμικά στα Βαλκάνια. Πρώτος και καμαρωτός ο πρόεδρός τους Τζο Μπάιντεν με ύφος καουμπόι, που κρατά περίστροφο και ο οποίος αντιμετωπίζει τους λαούς σαν… Ινδιάνους, που, αν δεν υποδουλωθούν, πρέπει να ξεπαστρευτούν και θεωρεί ότι τα ανεξάρτητα κράτη είναι σαν χαλάκια εξώθυρας στα οποία μπορεί να σκουπίζει τις λασπωμένες μπότες του. Μάλιστα, όποιος διαφωνεί με αυτή την… προοπτική θα αντιμετωπίσει κυρώσεις, τις οποίες αποφάσισαν μονομερώς οι ΗΠΑ!

Όπως αναφέρει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα την προηγούμενη Τρίτη, λίγο προτού ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ευρώπη, το οποίο προβλέπει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις σ’ εκείνα τα άτομα ή οντότητες που υπονομεύουν και απειλούν τη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων.

Σ’ αυτό το διάταγμα πρώτο αναφέρεται το όνομα της Συμφωνίας των Πρεσπών του 2018 και ακολουθούν η Συμφωνία-Πλαίσιο της Οχρίδας του 2001, το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι Συμφωνίες του Ντέιτον, τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Διάσκεψης για την Εφαρμογή της Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 1995 κ.ά.

Με λίγα λόγια, αν ένα κόμμα ή πρόσωπο ή σύλλογος Ελλήνων αντιταχθούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, θα αποτελούν στόχο «βεντέτας» από τους αυτόκλητους μονοκράτορες των Βαλκανίων. Αν έχουν συμφέροντα ή καταθέσεις ή περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ, τότε αυτά θα μπορούν να «παγώσουν» και αν δεν έχουν, τότε τα άτομα ή οι συλλογικότητες θα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίζονται από την υπερδύναμη όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Σαντάμ Χουσεΐν και άλλοι παρόμοιοι…

Αφενός, ο στόχος των Αμερικανών είναι να μη κινδυνεύσει η Συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά της Βουλγαρίας, αλλά και να εξασφαλιστεί η υπερψήφιση των μνημονίων για την εφαρμογή αυτής της προδοσίας από τη Βουλή των Ελλήνων – μια και δεν είναι λίγες οι φήμες που θέλουν αρκετούς βουλευτές της πλειοψηφίας να σκέφτονται να καταψηφίσουν τα σχετικά μνημόνια.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι κυρώσεις στα άτομα ή στις οντότητες που τάχα θα υπονομεύσουν και θα απειλήσουν «τη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων» στοχεύουν και στην αποφυγή εμπλοκής παραγόντων της ομογένειας στα ελληνικά πράγματα. Στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας μας και εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών η ομογένεια (και δη, οι Έλληνες των ΗΠΑ) είχε ενεργό συμμετοχή και σε έναν βαθμό και καθοδηγητικό ρόλο.

Ωστόσο, όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία, οι Έλληνες, αν θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι, μπορούν να το καταφέρουν, ακόμα και αν χρειαστεί να εναντιωθούν στα σχέδια… υπερδυνάμεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα