Τα τρίχρονα μιας προδοσίας

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που συνετελέσθη ένα φοβερό έγκλημα σε βάρος του λαού, της πατρίδας, της Ιστορίας και του πολιτισμού μας. Η Συμφωνία των Πρεσπών, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χάρισε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, αναγνωρίζοντας την ανύπαρκτη εθνότητά τους και τη «μακεδονικότητα» της γλώσσας τους, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παραλλαγή της βουλγαρικής.

Η Νέα Δημοκρατία τότε ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, καταγγελία, αλλαγές σε ουσιώδη άρθρα και μη αναγνώριση της εθνότητας και της γλώσσας ως μακεδονικής. Ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν στη Βουλή (στις 8 Φεβρουαρίου 2019) ότι «δεν θα πω ποτέ “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα”».

Οι υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόλις αυτός έγινε πρωθυπουργός, ρίχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Ο πρωθυπουργός τηρεί μονομερώς τη συμφωνία, παρόλο που οι Σκοπιανοί την έχουν καταστρατηγήσει εμφανιζόμενοι ως νέτοι – σκέτοι «Μακεδόνες», όπως βλέπουμε να κάνουν στην πανευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση Euro 2020.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης χλευάζεται για την ανακολουθία του από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε για τα τρίχρονα της προδοσίας: «Κάθε φορά που ακούω τον Ζόραν Ζάεφ να λέει ότι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δίνει μάχες για την τήρηση της Συμφωνίας και το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας, χαμογελάω και σκέφτομαι: “Κανείς δεν μπορεί να μας γυρίσει πίσω”».

Φυσικά, το «κανείς δεν μπορεί να μας γυρίσει πίσω» είναι τόσο αφελές όσο και υπερφίαλο. Ο ελληνικός λαός, αν θελήσει, θα μπορέσει να πάρει πίσω τα εθνικά ασημικά που χάρισε στους Σκοπιανούς η ιστορικά ανάξια πολιτική τάξη της χώρας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και να υπενθυμιστεί στο κοινό, στους αναγνώστες και στους φίλους μας η σταθερή και αδιάλλακτη θέση της «δημοκρατίας». Πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμα στις δυνάμεις του έθνους και θεωρούμε και εφικτή και αναγκαία την ακύρωση αυτής της αθλιότητας. Οι Ελληνες έχουν τη δύναμη και γι’ αυτό και για πολύ περισσότερα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα