Η εκπόρνευση της νεολαίας

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να εξαγοράσει χρόνο πληρώνοντας 150 ευρώ (σε είδος) τους νέους, με λεφτά των γονέων τους – κι αυτά τα λεφτά θα τα πληρώσουν εκείνοι που δεν έχουν για να παραμείνουν στην εξουσία οι πλούσιοι γόνοι που τους υπερφορολογούν. Τα 150 ευρώ ο κ. Μητσοτάκης θα τα «δώσει» με αντίτιμο έναν εμβολιασμό για τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφασή του λέγοντας: «Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα. […]

Οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα “ευχαριστώ” για την επιμονή τους και την υπομονή τους».

Οι παραπάνω δηλώσεις ήταν πολλά τετριμμένα λόγια, τα οποία προσπάθησαν να συγκαλύψουν μια χυδαία πρόθεση: Η πολιτική εξουσία, αναλαμβάνοντας ρόλο παρηκμασμένου και έκφυλου Ρωμαίου αυτοκράτορα, προσφέρει θεάματα (χωρίς άρτο) στους νέους, με αντάλλαγμα εκείνοι να διαθέσουν το σώμα τους πραγματοποιώντας μια ιατρική πράξη.

Το πολιτικό μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία και ειδικά στους νέους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανήθικο και μαζί και γελοίο. Αντί να πείσει με επιχειρήματα -κάτι που τον δυσκολεύει ιδιαίτερα λόγω ελλιπούς πολιτικής κατάρτισης-, χρησιμοποιεί το χρηματικό αντάλλαγμα. Εξαγοράζει συνειδήσεις και σώματα μαζί και ουσιαστικά μαθαίνει τους νέους να εκπορνεύονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η οφειλή στη νεολαία είναι μια δωροεπιταγή 150 ευρώ. Αυτή την εικόνα σχημάτισε ως γόνος, κληρονόμος της εξουσίας: ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν να χειροκροτήσουν, να ψηφίσουν, να εμβολιαστούν αντί χρηματικού αντιτίμου. Ολα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτιμώνται σε χρήμα και όλα πωλούνται και αγοράζονται. Αν ήθελε να ξεπληρώσει οφειλή στη νεολαία, ας δημιουργούσε ένα κράτος με αξιοκρατία, ας περιόριζε τους επί των ημερών του αθρόους διορισμούς των κολλητών και φίλων, που γίνονται μετακλητοί.

Ας μεριμνούσε ο κ. Μητσοτάκης να έχουν οι νέοι μας μια θέση στον ήλιο και ας δίδασκε με το παράδειγμά του ότι ο άνθρωπος είναι πέρα και πάνω από τα χρήματα. Αλλά όλα τούτα δεν μπορεί να τα κάνει δίχως να αυτοακυρωθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα