Πειραματισμοί που βλάπτουν την πατρίδα

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που εξαγγέλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανάλογη με τη διάρκειά τους. Το ένα μπορεί να αναιρέσει το άλλο εντός ολίγων ωρών. Η μόνη συνταγή που φαίνεται να εφαρμόζεται πιστά εδώ και δύο χρόνια είναι εκείνη της ανακολουθίας μεταξύ λόγων και έργων, της δαιμονοποίησης του λαού και της υιοθέτησης ανελεύθερων μεθόδων που δεν παραπέμπουν σε ευνομούμενη πολιτεία και δυτικού τύπου δημοκρατία.

Στο ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης ακόμα και πολλοί «ειδικοί» (οι οποίοι ήταν προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού) εξελίχθηκαν σε τηλεοπτικές… περσόνες, εκφράζοντας άλλες απόψεις τη μία ημέρα και άλλες την επομένη – με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα έλεγαν σχετικά με τη χρησιμότητα της μάσκας.

Κωμικοτραγική είναι και η συμπεριφορά των κυβερνητικών με το θέμα της εστίασης, της μουσικής στις καφετέριες, των καθημένων ή ορθίων στα κέντρα διασκέδασης και των «παροχών» των ανεμβολίαστων. Ολα τίθενται στο τραπέζι για να αναιρεθούν το επόμενο λεπτό και τα μόνα που παραμένουν σταθερά είναι η μοχθηρία και το επιθετικό στιλ με το οποίο απευθύνονται στη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, η οποία δεν θέλει να εμβολιαστεί ή το αναβάλει μέχρι να σιγουρευτεί πλήρως για τυχόν παρενέργειες των διάφορων εμβολίων που κυκλοφορούν.

Καθώς φαίνεται, η κυβέρνηση, έχοντας συνηθίσει να ασκεί εξουσία «έκτακτων συνθηκών», λησμόνησε (ή δεν έμαθε ποτέ) να ασκεί κανονική πολιτική, η οποία προϋποθέτει την ενεργό συστράτευση της κοινωνίας για την επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος. Αντιμετωπίζει τους Ελληνες σαν δουλοπάροικους, που δεν πρέπει να έχουν γνώμη αλλά να επιδεικνύουν σε κάθε περίπτωση, άκριτα, τυφλή υποταγή στις βουλές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οσοι σκέφτονται, όμως, έτσι είναι βαθιά νυχτωμένοι και βλάπτουν την Ελλάδα. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω θέρους και, αφού από τον τουρισμό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πορεία της εθνικής οικονομίας, δεν χωρούν πειραματισμοί και επιδείξεις «πυγμής» από τους μαθητευόμενους μάγους του συστήματος Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, όμως, οι πειραματισμοί συνεχίζονται και ο λογαριασμός θα πληρωθεί από όλους μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα