Ναι στα εμβόλια, όχι στις απειλές

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προκάλεσε σοκ στους χριστιανούς με όσα είπε στη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ περί εμβολιασμού. Εκεί, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid-19. […]

Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μη διασπείρει τον θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί. […] Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου.

Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν εφαρμόζουμε το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε».

Όλα όσα πρωτάκουστα και ανήκουστα για θεολογικά καταρτισμένο ιερέα ξεστόμισε ο κ. Χρυσόστομος γίνονται… ατμός, αν αναλογιστεί κάποιος την προαιρετικότητα των ιατρικών πράξεων την οποία έχει υποδείξει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Στο Κατά Ιωάννην ευαγγέλιο (κεφ. Ε, 5-6.) διαβάζουμε για ένα ενδιαφέρον περιστατικό που έλαβε χώρα όταν ο Κύριος κατευθυνόταν στα Ιεροσόλυμα και βρέθηκε σε χώρο που λειτουργούσε σαν νοσοκομείο:
«Υπήρχε εκεί ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν ασθενής τριάντα οκτώ χρόνια. Οταν τον είδε ο Ιησούς να κατάκειται, και αφού γνώριζε ότι πολύ καιρό νοσούσε, του λέγει· θέλεις να γίνεις υγιής;». Ο Χριστός ρώτησε τον παράλυτο αν ήθελε να θεραπευτεί, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα και στους ανθρώπους των ημερών Του αλλά και των δικών μας καιρών ότι η θεραπεία των σωμάτων μας αλλά και κάθε επεμβατική ή ιατρική πράξη δεν είναι ζήτημα τρίτων, αλλά δικό μας, και περνάει από την κρίση και την προαίρεσή μας.

Όσα «παράδοξα» λέει ο κ. Χρυσόστομος θυμίζουν μεσαιωνικό παπισμό, τότε που η ιερή υπόθεση της διάδοσης της πίστης είχε μπολιαστεί με το δηλητήριο της κοσμικής εξουσίας. Οι χριστιανοί, αν είναι να επιλέξουν τρόπο ζωής και πράξεις που θα καθορίσουν τον βίο τους, προτιμούν ν’ ακούν τον Κύριο, όχι μητροπολίτες όπως ο κ. Χρυσόστομος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα