Θέλουν ανάκαμψη για τους κολλητούς

Η πατρίδα μας έχει ξεμείνει από πόρους και η κυβέρνηση σκοπεύει με τα μετρητά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης να… ανακουφίσει και να εξασφαλίσει τους πλούσιους φίλους της και όχι τους μικρομεσαίους και τις μικρές επιχειρήσεις, που υπέστησαν τα πάνδεινα τον καιρό της πανδημίας.

Αυτό το δυσάρεστο συμπέρασμα προκύπτει από όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης EurActiv σχετικά με τον σκεπτικισμό των Ευρωπαίων -ακόμα και των Γερμανών- όσον αφορά το σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο υπέβαλε στα όργανα της Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή της Ε.Ε. δήλωσε στη EurActiv ότι «το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι το μόνο σχέδιο που θα αλλάξει ελαφρώς εν όψει της Τρίτης». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι αρκετά κράτη-μέλη, με πρώτο απ’ όλα τη Γερμανία, έθεσαν ερωτήματα για τα κριτήρια με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει τις εταιρίες και τι σχεδιάζει να κάνει η Αθήνα για να αποφύγει τον εκτοπισμό των ιδιωτών επενδυτών. Αξιοσημείωτη είναι και η επισήμανση που έγινε ότι το ελληνικό κράτος θα δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση των… ισχυρών, που ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, και όχι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν σκληρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και το σύστημα Μητσοτάκη κρυφό καμάρι… Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός κλειστού ολιγαρχικού κυκλώματος, το οποίο διαρκώς θα ισχυροποιείται όσο θα αποδυναμώνεται η κοινωνία. Για να διατηρήσει την ισχύ του και τα προνόμιά του αυτό το κλειστό κύκλωμα χρειάζεται χρήμα από κάθε δυνατή πηγή – και το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί έναν ιδανικό στόχο.

Όμως, οι αφελείς έχουν λιγοστέψει. Και οι Ευρωπαίοι προσέχουν πού θα κατευθυνθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και οι Ελληνες αξιώνουν χρηστή διαχείριση των πόρων, που μπορεί να χρησιμεύσουν στην επούλωση των πληγών οι οποίες άνοιξαν κατά την παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας.

Τα τερτίπια του συστήματος Μητσοτάκη είναι παλιά όσο και ο πολιτικαντισμός. Μπορεί να αρέσουν στον πρωθυπουργό και στην παρέα του, αλλά όχι στην κοινωνία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα