Οι Έλληνες αξίζουν πολύ περισσότερα

Θέλουμε πολλούς νεκρούς ή μια πατρίδα που θα καταντήσει κρανίου τόπος; Θέλουμε μαυροντυμένες γειτονιές ή αποτεφρωμένα χωριά, καρβουνιασμένα δάση, σπίτια που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, περιουσίες που εξαϋλώθηκαν και επιχειρήσεις που μετατράπηκαν σε στάχτες; Η κοινή λογική απαντά: τίποτε απ’ τα δύο. Τέτοιου είδους διλήμματα δεν θέτουν πολιτικές δυνάμεις που νοιάζονται για τους λαούς και τις πατρίδες τους, αλλά στρατοί κατοχής. Κι όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης υπέδειξε στο πανελλήνιο να ακολουθήσει τον δρόμο της κυβέρνησής του, εκείνον της… αποτέφρωσης.

Στη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης ακούστηκε το ακόλουθο εξωφρενικό: «Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει και τους δύο. Θα δει και θα συγκρίνει. Και θα θυμάται. Οτι, ναι, στη μια τραγωδία, δυστυχώς, μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα».

Η συγκεκριμένη αποστροφή του πρωθυπουργού δείχνει ότι έχει εξαιρετικά άσχημη άποψη για την ελληνική κοινωνία. Θεωρεί ότι οι Ελληνες αρκούνται στο να απομείνει η τέφρα της χώρας τους, αρκεί να μη θρηνήσουν θύματα. Κάνει τεράστιο λάθος. Η πολιτική πρακτική του κ. Μητσοτάκη σημαδεύει πολύ χαμηλά και θα πετύχει τα… πόδια της κυβέρνησης.

Δεν είναι δυνατόν να κρύβονται και ο κ. Μητσοτάκης και το υπουργικό συμβούλιο πίσω από τα λάθη, τις παραλείψεις και τα πολιτικά εγκλήματα που διέπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Οι οικτρές επιδόσεις της στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας καταδικάστηκαν με αμετάκλητη απόφαση από τον ελληνικό λαό. Επομένως, δεν αποτελούν σοβαρό μέτρο σύγκρισης τα έργα και οι ημέρες ενός πολιτικού σχηματισμού που βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση σε όλα τα… διαγωνίσματα πολιτικής επάρκειας.

Οι Ελληνες αξίζουν πολλά περισσότερα από εκατοντάδες νεκρούς σε πυρκαγιές και από τις στάχτες και τα καρβουνιασμένα δάση και σπίτια για τα οποία… καμαρώνει ο κ. Μητσοτάκης. Η Ελλάδα αρνείται να επιλέξει μεταξύ του χείριστου, του κακού και του χειρότερου.

Αξιώνει, αναζητά και περιμένει κάτι καλό!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα