Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Άλλο ένα ατόπημα από την πρόεδρο

Δεν έφτανε το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε κυβέρνηση της Ν.Δ. προστέθηκε και (υφ)υπουργός ο οποίος αρνήθηκε να δώσει θρησκευτικό όρκο -ακολούθησε τη συνταγή της αθεΐας και του επονομαζόμενου «δικαιωματισμού» και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο-, χθες είχαμε και το απαράδεκτο φαινόμενο της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία… απαξίωσε να κάνει τον σταυρό της στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγλου προέρχεται βεβαίως από τον «εκσυγχρονιστικό» κύκλο του Κώστα Σημίτη, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι ο μεγάλος αυτουργός της υποχρεωτικής αφαίρεσης του θρησκεύματος από τις ταυτότητές μας. Και όπως είναι πια φανερό, αυτό αποτέλεσε ένα δόλιο και μεθοδευμένο πρώτο βήμα εισαγωγής της ελληνικής κοινωνίας στην πολυπολιτισμικότητα και την αποχριστιανοποίηση.

Δεν προκαλεί επομένως ιδιαίτερη εντύπωση η στάση του πολιτικού τέκνου του κ. Σημίτη. Η περίπτωση της Προέδρου της Δημοκρατίας όμως είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί και οι δικές της καταβολές να είναι από τον κεντροαριστερό χώρο, μπορεί να έχει δείξει ότι την πιάνει αλλεργία απέναντι σε πολλά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εθνική μας ταυτότητα, αλλά οφείλει να συμπεριφέρεται πλέον κατά τρόπο που να αρμόζει στο σημερινό της αξίωμα.

Η Κατερίνη Σακελλαροπούλου δεν είναι μία απλή πολίτης. Δεν είναι ούτε μια ανώτερη δικαστικός, εν ενεργεία ή πρώην. Καλώς ή κακώς, είναι ο «ανώτατος άρχων» και από τη θέση αυτή δεν εκφράζει τον εαυτό της αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, εάν δεν το γνωρίζει, οφείλει και τώρα να ενημερωθεί ότι το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Επίσης, εάν δεν έχει ενημερωθεί, μπορεί να ανατρέξει στο Σύνταγμα, στο οποίο έχει ορκιστεί πίστη και προσήλωση, για να διαβάσει ότι «επικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού». Οφείλει, επιπλέον, να θυμηθεί πως όταν σκεπτόταν και η ίδια, μετά την εκλογή της, να ορκιστεί με πολιτικό όρκο τη «σταμάτησε» το άρθρο 33 του Συντάγματός μας, που ορίζει ρητά ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής υποχρεωτικά θρησκευτικό όρκο που ξεκινά με τη φράση: “Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας…”».

Στους λίγους μήνες που είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυρία Σακελλαροπούλου έχει υποπέσει σε αρκετά ατοπήματα. Ας μην προσθέτει κι άλλα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ