Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Χαμένος χρόνος μπροστά σε γκισέ

Ο άνθρωπος είναι είδος τραγικό. Εχει επίγνωση της θνητότητάς του και του πεπερασμένου χρόνου που θα διαρκέσει ο βίος του. Από την αυγή του πολιτισμού μας μέχρι και σήμερα, ο χρόνος θεωρείται (και είναι) περιουσιακό στοιχείο αναντικατάστατο, πολυτιμότερο όλων των άλλων.
Αυτήν ακριβώς την περιουσία, προσωπική και εθνική, υποτιμά συστηματικά και σκορπίζει στους τέσσερις ανέμους το κράτος μας, μέσω της γραφειοκρατίας. Επειδή η πολιτική τάξη είθισται να μην επιτυγχάνει το γενικό καλό, παραχωρεί στους πολίτες, ως αντιμίσθιο, αχρείαστες εξυπηρετήσεις. Μία εξ αυτών ήταν ο διορισμός σε αδρανή υπηρεσία του διογκωμένου δημόσιου τομέα.
Τώρα, παρά τη συρρίκνωση του κράτους λόγω Μνημονίου, η γραφειοκρατία δεν υποχώρησε. Μαστίζει ακόμα την καθημερινότητά μας, διότι η Βουλή παράγει τόσο όγκο νομοθεσίας που δεν μπορεί να… καταναλώσει ούτε σοβιετικό κράτος.
Συνεπώς, ο κατασκευασμένος «από μηχανής Θεός» είναι η παρέμβαση πολιτικού για να βγάλει άκρη ο πελάτης-ψηφοφόρος, με τους χιλιάδες νόμους και… παραθυράκια που πρέπει να εφαρμόσει κατά γράμμα για να πράξει οτιδήποτε – από σύσταση επιχείρησης μέχρι αναγνώριση πτυχίου της αλλοδαπής.
Η θλίψη για την απώλεια του χρόνου, των εργατοωρών και της καλής διάθεσης που συνεπάγεται κάθε επαφή με το Ελληνικό Δημόσιο απαλύνεται από την αίσθηση του γελοίου, της κωμωδίας. Σχετικό θέμα είχε η «δημοκρατία» και έφερε τον τίτλο «Κωμωδία στο Οικονομικών με επιτροπή για τη γραφειοκρατία».
Επειτα από τόσες εξαγγελίες, προεκλογικές δεσμεύσεις, διαβεβαιώσεις, υποσχέσεις, έπεα πτερόεντα και δισεκατομμύρια ευρώ ως θυσία στον Μολώχ των περιττών γκισέ και διαδικασιών, η ηγεσία του πολύπαθου υπουργείου διαπίστωσε ότι το μόνο που μας λείπει είναι μια επιτροπή που θα καταπολεμήσει τα προβλήματα τα οποία προκαλούν οι φορολογικοί νόμοι.
Οπως έγινε γνωστό, η ομάδα θα συνεδριάζει στο υπουργείο μία φορά τον μήνα και το πιθανότερο είναι ότι τα αποτελέσματα του έργου της θα μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα ωφελήματα που είχε το κράτος από ανάλογες επιτροπές:
Μία ακόμη τρύπα στο νερό σε περίοδο κρίσης…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ