Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Χειραγώγηση της ενημέρωσης

Παλαιότερα η επιβολή της θέλησης κάποιου ισχυρού κράτους, προσώπου, ομίλου συμφερόντων γινόταν απροκάλυπτα. Οι λόγχες των οπλιτών, τα όπλα των μαφιόζων και τα γυμνά χέρια των μπράβων επέβαλαν αυτό που ήθελαν οι εντολοδότες τους.

Στην εποχή των προσχημάτων, των νομοτύπως σχηματισθέντων συμμοριών, της νομιμοφανούς κατάλυσης του Συντάγματος και της διάκρισης των εξουσιών, οι εγκληματίες μεγάλου βεληνεκούς φορούν λευκά κολάρα, κραδαίνουν ψηφισμένους νόμους στα χέρια τους, επικαλούνται υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες της Ε.Ε. και ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η κακουργία φέρει τη σφραγίδα του νόμου.

Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος, τα πρόσωπα που το στελεχώνουν, τη νομοθετική εξουσία, την εκτελεστική και τη Δικαιοσύνη.

Εννοείται ότι η τέταρτη εξουσία, ο Τύπος, δεν εξαιρείται από το γενικό κλίμα της αμφισβήτησης -και όλα δείχνουν ότι τα πράγματα για την καρδιά της ενημέρωσης, τις εφημερίδες, θα εξελιχθούν εξαιρετικά άσχημα.

Η «δημοκρατία» έγραψε ότι η τρόικα, ο οδοστρωτήρας που συνεχίζει να περνά πάνω από τις ζωές των Ελλήνων, «σχεδιάζει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στην τιμή πώλησης των εφημερίδων από 6,5% που είναι σήμερα στον ανώτατο συντελεστή, ήτοι στο 23% ή σε παραπλήσιο νούμερο».

Επίσης, στο ίδιο σχέδιο επίθεσης στην ανεξαρτησία του Τύπου περιλαμβάνεται η κατάργηση του αγγελιοσήμου, το οποίο αποδίδεται υπέρ των ταμείων των εργαζομένων στις εφημερίδες και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Η πρόθεση της τρόικας είναι ξεκάθαρη. Με την αύξηση του ΦΠΑ θα γονατίσει οικονομικά τις εφημερίδες που εξαρτούν την ύπαρξή τους από την κυκλοφορία τους, καθιστώντας ασύμφορη την αγορά τους. Ευνοεί την ύπαρξη μεγάλων, απολύτως ελεγχόμενων ομίλων, που δεν νοιάζονται για την κυκλοφορία αλλά για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ της ξενοκρατίας.

Με την κατάργηση του αγγελιοσήμου θα επιδεινώσει την κατάσταση του προσωπικού. Αρα θα διευκολύνει έτι περαιτέρω τον έλεγχό τους. Η τρόικα θέλει δευτερευόντως τα χρήματα. Κυρίως προσβλέπει στην εξουσία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ