Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Εγκαταλείπουν τον Ελληνισμό

Υπονόμευση των θεσμών δεν είναι η εφαρμογή διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, όπως οι εκλογές, η υπερψήφιση ή μη προτεινόμενου προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η ψήφος εμπιστοσύνης, η πρόταση μομφής κ.ά. Οι θεσμοί διαλύονται και το πολίτευμα καταρρέει όταν τα πρόσωπα που κλήθηκαν να μας υπηρετούν απουσιάζουν, κρύβονται, σιωπούν, αφήνουν την πατρίδα και τους Ελληνες ανυπεράσπιστους σε εσωτερικούς κινδύνους και εξωτερικούς εχθρούς. 
Αυτό συμβαίνει τώρα. Οι αναταραχές σε τρίτες χώρες καταδεικνύουν τη γύμνια, τη δειλία και την πλήρη αμηχανία προσώπων που στελεχώνουν τις πιο κρίσιμες θέσεις του Κρατικού Μηχανισμού.
Οπως ήδη έγραψε η «δημοκρατία», είχαμε «νύχτα της κολάσεως στη Βόρεια Ηπειρο. Αγρια εισβολή μαινόμενων Αλβανών σε ελληνικό χωριό». Εκεί, οι φανατικοί μουσουλμάνοι Αλβανοί αλάλαζαν «Χριστιανοί, θα σας κάψουμε!». Εσπασαν αυτοκίνητα στη Δερβιτσάνη και επιτέθηκαν στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους με όπλα.
Με αφορμή αυτή την εκδήλωση αγριότητας, εθνικού και θρησκευτικού φανατισμού από την πλευρά των Αλβανών, οι Ελληνες κατάλαβαν για ακόμη μία φορά πόσο ανύπαρκτη και «χλομή» είναι η πολιτική και πολιτειακή ελίτ τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας ψέλλισε μια καταδίκη των «φαινομένων εκμετάλλευσης του αθλητισμού» (μια και η αφορμή δόθηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας), χωρίς να πει κουβέντα για τις αλβανικές προκλήσεις. Ο επίσης ανύπαρκτος υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος καταδίκασε γενικά και αόριστα τον… εθνικισμό.
Τα ίδια και χειρότερα βιώνουν οι Ελληνες της Ουκρανίας. Επτά αδέλφια μας σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη από ρουκέτα και το υπουργείο των Εξωτερικών εξέφρασε απλά τη… θλίψη του.
Και στις δύο περιπτώσεις το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να έχει κινήσει γη και ουρανό (ζητώντας και την αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ στις επίμαχες περιοχές), για να προστατεύσει τους ομογενείς μας. Επίσης, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει διαδικασίες επιβολής διεθνών κυρώσεων σε βάρος των αυτουργών των φόνων και των αγριοτήτων.
Το κράτος σιωπά και οι επικεφαλής του αποδεικνύονται ουραγοί του έθνους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ