Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Εκτελούνται κατεδαφίσεις

Η κοινή λογική επέμενε ότι τα ακίνητα αποτελούσαν ασφαλή επένδυση επειδή, συν τοις άλλοις, δεν είναι δυνατόν να… κλαπούν. Η κοινή λογική όμως δεν έχει καμία σχέση με τις αξιώσεις των κατακτητών μιας χώρας και των άθλιων συνθηκών που επιβάλλουν στον λαό της. Το Μνημόνιο και οι μεταστάσεις του, που έχουν γίνει αποδεκτές από την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απέδειξαν ότι, αν είσαι δανειστής, μπορείς να κλέψεις ένα ακίνητο. Δεν το κάνεις σηκώνοντας από το έδαφος τις πέτρες και τα τούβλα, αλλά αρχικά μηδενίζοντας την αξία του, την ίδια στιγμή που το φορολογείς ανελέητα!

Η «δημοκρατία» περιέγραψε τη μέθοδο, αναφερόμενη στο θέμα των πλειστηριασμών και τις επαφές με την τρόικα που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας στο Παρίσι. Το ζήτημα που αποπειράθηκε να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι τα «κόκκινα» δάνεια και οι επαπειλούμενες κατασχέσεις των οικιών των οφειλετών. Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, αυτό που τελικά επετεύχθη είναι «να επιταχυνθούν»! «Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχτεί πλειστηριασμούς ακινήτων με ελάχιστη τιμή στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, όπως θέλει η τρόικα. Πρότεινε συμβιβασμό στα 2/3 της αντικειμενικής και, όταν η τρόικα επανήλθε στις πιέσεις για πλειστηριασμούς στο 1/3, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, η απάντηση ήταν ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει ρύθμιση για την ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων εντός 30 ημερών».

Και μόνο η συζήτηση για τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών των οικιών στο 1/3 και τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας τους αρκεί για να κατρακυλήσουν ακόμα περισσότερο οι τιμές της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Κι αυτή η κουβέντα για πλειστηριασμούς κοψοχρονιά γίνεται χωρίς αιδώ, δίχως σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν φόρους ακινήτων στο 100% της αξίας τους!

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι που προσπαθούν δήθεν να πείσουν την τρόικα για τα αυτονόητα λησμονούν κάτι σημαντικό: η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών δεν αποπληρώνει στεγαστικό δάνειο που έχει ύψος την αντικειμενική αξία του ακινήτου αλλά την εμπορική – όση ήταν εκείνη την περίοδο της σύναψης του δανείου.
Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι οφειλέτες πληρώνουν στις τράπεζες τόκους και κεφάλαια παλαιών (προ Μνημονίου) εμπορικών αξιών και, αν η κατοικία τους κατασχεθεί, θα εκποιηθεί με τιμή εκκίνησης που θα ισούται με ένα κλάσμα του συναφθέντος δανείου!

Ολα τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας και αποδεικνύουν περίτρανα την ασίγαστη ληστρική διάθεση των υποτιθέμενων «εταίρων» και «συμμάχων» μας. Επιτίθενται εναντίον των ακίνητων περιουσιών των πολιτών, κατεδαφίζοντας την αξία τους και επιβάλλοντας πλειστηριασμούς «fast track»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ