Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Εξτρεμιστικό Ισλάμ και εθνική ασφάλεια

«Τα εθνικά θέματα δεν “πουλάνε”» ισχυρίζονται παράγοντες της πολιτικής και των ΜΜΕ, που έχουν κάθε πρόθεση να πουλήσουν οτιδήποτε για να αυξήσουν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες (του εξωτερικού, συνήθως) και την επιρροή τους στο οικοσύστημα της παρακμής. Σε όλους αυτούς η κοινή λογική και η συλλογική εμπειρία μπορεί να αντιτείνουν ότι τα εθνικά θέματα είναι τα μόνα θέματα. Ολα τα υπόλοιπα, η οικονομία, λόγου χάρη, είναι υποσύνολα των ζητημάτων που αφορούν το έθνος και δείκτες της υγείας ή της ασθένειας του κοινωνικού σώματος.
Αλλωστε, όλοι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ότι η πατρίδα μας θα ήταν σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την τωρινή, αν δεν είχε υποστεί την Καταστροφή του 1922, και σε πολύ χειρότερη, αν είχε συμμαχήσει με τον Αξονα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές οι δύο καμπές στην πορεία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα καθόρισαν την καθημερινότητά μας πολύ περισσότερο απ’ όλα τα οικονομικά νομοθετήματα και τις ασφαλιστικές «μεταρρυθμίσεις» που ενέκριναν κατά καιρούς οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.
Οταν το έθνος ηττάται από αντίπαλο σε θερμή αναμέτρηση και χάνει έδαφος, εκδιώκονται Ελληνες από πατρογονικές εστίες και υπόκεινται σε πρακτικές εθνοκτονίας και γενοκτονίας, η βλάβη είναι μακράς πνοής, συχνά ανεπανόρθωτη. Τα οικονομικά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, διορθώνονται.
Γι’ αυτό στην εποχή μας, όπου η ισλαμική απειλή σκιάζει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, η πατρίδα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στη Θράκη. Το State Department, όπως έγραψε η «δημοκρατία», επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι το πέρασμα των τζιχαντιστών προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η Τουρκία έχει βλέψεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη. Το προξενείο της Κομοτηνής αλωνίζει σε ένα τμήμα του θρακικού πληθυσμού που είναι μουσουλμάνοι. Ταυτόχρονα, το κράτος του Ερντογάν υποθάλπει με κάθε τρόπο το τρομοκρατικό Ισλαμικό Κράτος.
Η Ελλάδα ήταν και παραμένει η εμπροσθοφυλακή του χριστιανικού κόσμου – με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ