Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Η «ανάπτυξη» ήρθε στα λόγια

«Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης δεν τρέφει και μεγάλη εκτίμηση στην κληρονομιά του προκατόχου του» έγραψε η «δημοκρατία», αναφερόμενη σε αιχμηρές δηλώσεις που έκανε ο κ. Δένδιας για τον αποπεμφθέντα κ. Χατζηδάκη. Ο σχολιασμός της εφημερίδας μας για την κριτική του νυν υπουργού για τα έργα του προκατόχου του δεν στηρίζεται στο περιρρέον… κλίμα αλλά σε δηλώσεις του κ. Δένδια, όπως: «Υπάρχει μια συστημική διαφορά του τρόπου που προσπαθεί να κινηθεί το υπουργείο σε σχέση με το παρελθόν.

Και αυτό νομίζω ότι μπορείτε να το παρατηρείτε σε μια σειρά από τομείς. Προσπαθεί να έρθει πολύ πιο κοντά στην αγορά, στους ανθρώπους της, να ακούσει και για τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει, είτε αυτά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, τα structural funds, είτε από οτιδήποτε άλλο, ώστε να είναι εξατομικευμένα και να καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς. […] Αν το υπουργείο αρκεστεί σε μια γραφειοκρατική συνολική αντιμετώπιση, όπως στο απώτερο παρελθόν, όπου καλή ώρα θα έρχεται ο υπουργός, θα σας λέει ωραία λόγια και δεν θα γίνεται τίποτα, φοβάμαι ότι δεν θα βοηθήσουμε σε κάτι».

Σε απλά ελληνικά, ο κ. Δένδιας «αδειάζει» τον κ. Χατζηδάκη και τη θητεία του τελευταίου στο υπουργείο Ανάπτυξης. Του αποδίδει μόνο ωραία λόγια, δίχως αυτά να συνοδεύονται από έργα.

Η πραγματικότητα με το εν λόγω υπουργείο είναι ακόμα χειρότερη απ’ όσο τη φαντάζεται ο κ. Δένδιας. Για παράδειγμα, στο περιβόητο ΕΣΠΑ σημειώνονται αρκετές καθυστερήσεις και στην υλοποίησή του και την ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι προέβησαν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, αναμένοντας την ενίσχυση του κράτους, και ακόμα δεν έχουν δει το «χρώμα του χρήματος» από το πρόγραμμα.

Στην εφημερίδα μας, σε καθημερινή βάση, κοινοποιούνται καταγγελίες από διάφορους μικρούς επιχειρηματίες που περιμένουν να πληρωθούν, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί σε έξοδα για να συστήσουν και να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Μήπως η εξόφληση θα γίνει στις ελληνικές καλένδες;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ