Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Η «ανεξήγητη» πολιτική του υπουργείου Οικονομικών

Στην «κυριακάτικη δημοκρατία» δημοσιεύτηκε άρθρο για τη «γαλάζια» εξέγερση (κατά του Στουρνάρα) για τα αγροτεμάχια. Αναφερόταν στην οργή βουλευτών της Ν.Δ. για την παράλογη φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων και σε πιθανό «ατύχημα» που θα μπορούσε να προκληθεί στη διαδικασία ψήφισης της σχετικής ρύθμισης στη Βουλή. Το σχέδιο Στουρνάρα απεσύρθη λόγω των αντιδράσεων των εξοργισμένων βουλευτών της Ν.Δ., αλλά τα ερωτήματα παραμένουν. Ενα από τα βασικότερα ήταν εκείνο το οποίο περιλαμβανόταν σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ. για τους συντελεστές της φορολόγησης των αγροτεμαχίων: «Είναι απαράδεκτο το μεταλλείο ή το λατομείο να φορολογείται με συντελεστή 1,2, η υπαίθρια έκθεση με 1,5 και οι δενδροκαλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες με συντελεστές 2,5 και 2 αντίστοιχα. Και για ποιον λόγο δεν φορολογούνται ουσιαστικά και με τους παραπάνω συντελεστές τα γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούνται για τον ελλιμενισμό σκαφών και αεροσκαφών;»

Η ανισότητα και η αδικία των συντελεστών φορολόγησης των αγροτεμαχίων, όπως είχαν σχεδιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών, είναι πρόδηλες. Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις ή ερμηνευτικά σχόλια. Οδηγούσαν στην περαιτέρω «αποψίλωση» των δυνατοτήτων του αγροτικού πληθυσμού, ο οποίος δοκιμάζεται -όπως και ο υπόλοιπος λαός μας- από την οικονομική κρίση.

Αυτό που κινείται στη σφαίρα του «ανεξήγητου» και χρήζει απαντήσεων είναι το ακόλουθο: Οι «τεχνοκράτες» του υπουργείου Οικονομικών είναι τόσο επικίνδυνα άσχετοι με την ελληνική πραγματικότητα ή απλώς εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες που υπαινίσσονταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτηση που κατέθεσαν, προκαλώντας την απόσυρση του άθλιου σχεδίου Στουρνάρα;

Για ποιον λόγο γίνεται τόσο επίμονη και συστηματική επίθεση στη μεσαία τάξη, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για όλα τα κράτη του κόσμου;

Ποια είναι τα συμφέροντα που προωθεί και υπερασπίζεται ο κ. Στουρνάρας; Τα περιστατικά όπου έχουν σημειωθεί εγκληματικές «αβλεψίες» από το υπουργείο Οικονομικών είναι πάρα πολλά για να αγνοηθούν και οι συνθήκες εξαιρετικά πιεστικές για να μην… καταδέχεται να παρέχει τις δέουσες εξηγήσεις στους σκληρά δοκιμαζόμενους Ελληνες πολίτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ