Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Η «δημοκρατία» επιβεβαιώνεται

Την περίοδο που κυκλοφορούσε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας οι συνέπειες της προδοτικής υπαγωγής της πατρίδας στο Μνημόνιο είχαν ήδη γίνει αισθητές στην ελληνική κοινωνία. Η απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η αχρηματία, η ανεργία, οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος και η αφαίρεση των κεκτημένων δικαιωμάτων των πολιτών βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη. Ταυτόχρονα, οι πρόθυμοι παπαγάλοι της τρόικας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, «πνευματικοί» άνθρωποι, επιχειρηματίες, μιλούσαν για τη «βελτίωση» (που έβλεπαν μόνο εκείνοι) σε ορισμένους δείκτες. Το ίδιο έργο παίχτηκε και αργότερα – και οι «προβολές» του συνεχίζονται ακόμα. Ολα κατά κρημνόν, οι «αναλυτές» ομιλούσαν και ομιλούν για «ανάπτυξη», ενώ για τους πολίτες ουδέν απτό και θετικό.
Η «δημοκρατία» επισήμανε αυτό το… παράδοξο και δεν σταμάτησε ούτε για μία ημέρα να γράφει ότι οι αριθμοί δεν… τρώγονται και δεν πληρώνουν λογαριασμούς, δεχόμενη ταυτόχρονα τις κατηγορίες των «ψυχραίμων» επί… λαϊκισμώ. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Οι ασκούντες αντιλαϊκή πολιτική και οι επαγγελματίες της προπαγάνδας που αυτοπροσδιορίζονται ως «δημοσιογράφοι» δεν ήθελαν επ’ ουδενί να υπενθυμίζεται στους πολίτες το γεγονός της επικράτησης των αριθμών και των συμφερόντων της τρόικας επί των ανθρώπων.
Και τώρα, ο ίδιος εσμός των ελληνοφώνων θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, επειδή τις αυτονόητες απόψεις της «δημοκρατίας» υιοθετεί και ένα πρόσωπο που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του διευθυντηρίου της εκγερμανισμένης Ευρώπης. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, μίλησε σε συνέδριο για την Ευρώπη στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Hertie School of Governance στο Βερολίνο.
Εκεί, μεταξύ άλλων, έκανε την ακόλουθη επισήμανση: «Δοκιμάστε να πείτε σε έναν Ελληνα που αγωνίζεται να επιβιώσει ότι η Ελλάδα έχει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που για μας στο Eurogroup αποτελεί σημαντικό δείκτη. Τι λέει όμως αυτό σε έναν πολίτη στην Ελλάδα;»
Παρόμοια ρητορικά ερωτήματα υπέβαλε για τους Ισπανούς που χάνουν τη δουλειά τους, τους Ιρλανδούς κ.ά. Η «δημοκρατία» φαίνεται ότι επηρεάζει ή τουλάχιστον διαβάζεται προσεκτικά και από τους οπαδούς της… αντίπερα όχθης.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ