Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Η ελληνικότητα και τα «άκρα»

Ο Β. Βενιζέλος έχει την εντύπωση ότι το έθνος μας θα είναι… ευχαριστημένο αν έχει τη μοίρα του φαύλου και θνήσκοντος Κινήματός του.

Παρόλο που εκείνος και οι όμοιοί του έχουν καταβάλει εργώδη προσπάθεια για να καταντήσουν την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ, πρέπει να είναι βέβαιος ότι δεν θα ικανοποιηθούν οι προσδοκίες του, διότι θα συναντήσει την αντίσταση όσων δεν θέλουν να του μοιάσουν.
Ούτε το όνομα της Μακεδονίας θα καταφέρει να εκχωρήσει στους επίδοξους σφετεριστές της Ιστορίας μας ο σφετεριστής της κρατικής, θωρακισμένης BMW των 750.000 ευρώ.

Η «δημοκρατία», σχολιάζοντας την εξοργιστική, μειοδοτική ομιλία που έκανε ο κ. Βενιζέλος από το βήμα του ΟΗΕ και τη φράση του «Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες επιλογές», σημείωσε ότι «Πάει και το όνομα Μακεδονία – Η Ελλάδα ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της Μέρκελ».

Η κριτική μας είναι απόλυτα δικαιολογημένη, διότι, ως γνωστόν, η Γερμανία πιέζει τη χώρα μας να χαρίσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Επιπλέον, από την επίμαχη φράση του κ. Βενιζέλου συνάγεται το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θα κάνει τις «αβαρίες» και όχι τα Σκόπια.
Ο κ. Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας το υπουργείο Εξωτερικών σαν πολιτικό γραφείο του, εξέδωσε δι’ αυτού ανακοίνωση συνταχθείσα σε… πρώτο πληθυντικό και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το δελτίο Τύπου δόθηκε στη δημοσιότητα επειδή «ορισμένοι ακραίοι κύκλοι παριστάνουν τον ανήξερο ή τον έκπληκτο, ωσάν να πληροφορήθηκαν τώρα -από την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ- τη θέση της χώρας για το όνομα της ΠΓΔΜ».
Ο όρος «ακραίοι κύκλοι», προφανώς, απευθύνεται στη «δημοκρατία», η οποία τον εμέμφθη για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Αν η ελληνικότητα φαντάζει «άκρο» στον κ. Βενιζέλο, η «δημοκρατία» δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Για πολιτικούς σαν τον Βενιζέλο είναι όντως ακραία δύσκολο να είσαι Ελληνας και να πράττεις ούτως…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ