Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Η καταστροφή με βάση τους αριθμούς

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ πραγματοποίησε έρευνα για το μέλλον της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν κόβουν την ανάσα: Εως το 2016 η ανεργία θα φτάσει το 34%. Ενα εφιαλτικό ποσοστό που το βλέπει κάποιος μόνο σε χώρες που έχουν ηττηθεί σε πόλεμο με εξωτερικό εχθρό ή διαλύθηκαν από εμφύλιο σπαραγμό. Ομως, παρά τον φαινομενικά ειρηνικό βίο που διάγει η πατρίδα μας, το μέλλον των πολιτών διαγράφεται μελανό.

Επίσης, μια άλλη διαπίστωση από την έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι ότι «το 27,4% που καταμετρήθηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου».

Τα νούμερα είναι εύγλωττα και ακόμα πιο «ηχηρή» είναι η εικόνα της καθημαγμένης Ελλάδας που αντικρίζουμε σε καθημερινή βάση, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της επικράτειας. Τα λουκέτα πέφτουν βροχή, κραταιές επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, οι άνθρωποι περιφέρονται με βλέμμα «συννεφιασμένο» και απλανές στους δρόμους και οι υπάλληλοι των δανειστών μας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο της κατεδάφισης της κοινωνίας μας.

Αυτά, ασφαλώς, δεν προέκυψαν λόγω «τύχης» ή της ασυγκράτητης δυναμικής της κρίσης. Συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν επειδή τα προκαλούν πολιτικές αποφάσεις. Οπως αναφέρεται στην έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια».

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η μετατροπή της πατρίδας μας σε κρανίου τόπο δεν θα αποφευχθεί αν δεν μεταβληθεί άρδην η ασκούμενη πολιτική. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι και ο πλέον αδαής «τεχνοκράτης» καταλαβαίνει τη ζημιά που προκαλεί στον λαό μας με τη συνέχιση της εφαρμογής των απάνθρωπων μέτρων λιτότητας.

Αρα, είναι ακέραιες οι ευθύνες όλων όσοι συντηρούν τον εφιάλτη των μνημονίων…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ