Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Η Κολομβία της Ευρώπης

Συχνά, στην πικρή πατρίδα μας, οι ειδήσεις φαντάζουν τόσο εξωφρενικές και δυσάρεστες, ώστε δύσκολα γίνονται πιστευτές ακόμα και από τους πλέον πεσιμιστές. Μία εξ αυτών αφορά τη φορολόγηση των επιδομάτων βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί και των οδοιπορικών που παίρνουν πολιτικοί υπάλληλοι. Αυτά τα επιδόματα φορολογήθηκαν. Κακώς. Αυτά τα επιδόματα δεν πρέπει να φορολογούνται διότι δεν αυξάνουν το εισόδημα όσων υπαλλήλων τα λαμβάνουν. Απλώς τους βοηθούν στην άσκηση του λειτουργήματός τους. Οπως ήταν αναμενόμενο, ορισμένοι θιγόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια (στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εν προκειμένω) και δικαιώθηκαν.

Το υπουργείο Οικονομικών, αντί να κάνει το προφανές, το φυσιολογικό, το νόμιμο, προέβη στο ανήκουστο: δηλαδή, αντί να εκδώσει εγκύκλιο όπου θα ανακοινώνει τον καθολικό τερματισμό της φορολόγησης των εν λόγω επιδομάτων, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κωμικοτραγικό κείμενο, που θα προκαλούσε θυμηδία ακόμα και στους κατοίκους λατινοαμερικανικής μπανανίας. Με βάση την προαναφερθείσα εγκύκλιο, οι αποφάσεις του ΣτΕ θα εφαρμοστούν από το υπουργείο Οικονομικών μόνο για όλους όσοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να βλέπουν τα επιδόματά τους να φορολογούνται… κανονικά και παρανόμως!

Στην κατακλείδα του γραπτού αίσχους που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «Οι αποφάσεις 29/2014 και 1840/2013 του ΣτΕ σαν αναιρετικές αναφέρονται σε συγκεκριμένους φορολογουμένους και δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να υποχρεώνουν τη διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών σε γενική αποδοχή τους».

Το σκεπτικό των συντακτών και όσων ενέκριναν αυτή την αθλιότητα είναι ενδεικτικό για το πώς αντιμετωπίζεται ο πολίτης στην Ελλάδα: όπως να ‘ναι, αρκεί να μη θίγονται οι πρόνοιες των Μνημονίων και τα συμφέροντα των τοποτηρητών της ξενοκρατίας. Για τους έχοντες και κατέχοντες (εξουσία και χρήμα) οι νόμοι μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως πρόσχημα και κατά περίπτωση. Αν η νομοθεσία ή οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των δυναστών των Ελλήνων, τόσο το χειρότερο για τους νόμους, τα δικαστήρια και τους Ελληνες.

Κολομβία σε ευρωπαϊκό έδαφος…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ