Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Η οφειλή στο έθνος

Μία από τις μεγαλύτερες ατιμίες που μπορούσε να κάνει κάποιος στην αρχαιότητα ήταν η ασέβεια προς τους νεκρούς -ακόμη και προς εκείνους που άφηναν οι εχθροί στο πεδίο της μάχης. Η ταφή και η απόδοση τιμών ήταν ιερές υποχρεώσεις για τους Ελληνες. Η παράβαση του θείου νόμου στο πεδίο της συγκροτημένης κοινωνίας επέφερε την τιμωρία από τον νόμο (την εσχάτη των ποινών). Ως νόμιμοι κληρονόμοι του ανεκτίμητου θησαυρού της παράδοσής μας, έχουμε την ίδια υποχρέωση. Να τιμούμε τους προγόνους μας και να μεριμνούμε για τη δικαίωση των επικών αγώνων τους για το πολυτιμότερο αγαθό επί γης: την ελευθερία.

Νέοι, ηλικιωμένοι, μεσήλικες, βρέφη, μικρά παιδιά πότισαν με αίμα το δέντρο της ελευθερίας. Ονειρα «κόπηκαν» στη μέση, οικογένειες διαλύθηκαν, χωριά πυρπολήθηκαν, ιερείς σύρθηκαν σαν σφάγια σε δρόμους, ποταμοί δακρύων χύθηκαν και οι οιμωγές των Ελλήνων έσκισαν τα παραπετάσματα της πλάσης μέχρι να φτάσουν στους ουρανούς και να ακουστούν από τον Θεό που πάντοτε υπηρέτησε το Γένος μας.
Η άρχουσα τάξη, η περιώνυμη «ελίτ» της χώρας, λειτουργώντας προδοτικά και ιερόσυλα (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) δεν έπραξε το καθήκον της και οι δήμιοι των Ελλήνων κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι για τα φρικώδη εγκλήματά τους. Οι Τούρκοι αυτουργοί της σφαγής του Αττίλα ουδέποτε λογοδότησαν για την εισβολή και την Κατοχή στην Κύπρο.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο «Χίτλερ της Ανατολής», αποτελεί δομικό και διαρκώς «αποθεούμενο» στοιχείο της τουρκικής ιστορίας. Οι Πόντιοι παραμένουν αδικαίωτοι για τη συστηματική και προσχεδιασμένη γενοκτονία τους από τις ορδές των Νεότουρκων. Οι Κωνσταντινουπολίτες, οι Σμυρνιοί, ο ανθός του Ελληνισμού, αφέθηκαν βορά στη μάστιγα της Ασίας. Οι περιουσίες των ομοεθνών μας καταπατημένες, τα ιερά μας συλημένα και κάθε τόσο εξαγγέλλεται η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Ταυτόχρονα, στη Θράκη το προξενείο της γείτονος προκαλεί και σχεδιάζει την αφαίρεση τμήματος της δικής μας επικράτειας και την προσάρτησή του στην Τουρκία. Και εμείς, σε επίπεδο κορυφής, αντί να εγείρουμε ζητήματα όπως η επιβολή διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, η αναγνώριση των ελληνικών ολοκαυτωμάτων, η καταβολή αποζημιώσεων από την πατρίδα του κ. Ερντογάν προς τους Ελληνες που υπέστησαν τα πάνδεινα, εγκρίνουμε τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της Ε.Ε. που κατευθύνονται σε αυτήν την απολυταρχική χώρα! Και ανεχόμαστε ελληνόφωνους βουλευτές να προωθούν τα συμφέροντα των διωκτών μας εντός του ναού της δημοκρατίας!

Η οφειλή μας στο έθνος είναι μία: Να πράξουμε τα δέοντα…

ΥΓ.: Το παρόν αφιερώνεται στη Σάνο Χάλο (Ευθυμία Βαρυτιμίδου), την «αρχόντισσα του Πόντου» ή «γιαγιά των Ποντίων», που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ